Helgens snackis
Superligan

Jesper Sankell om filmningsanklagelserna

ANNONS

"Han kan ju betala räkningen hos tandläkaren. Det är inte hans tänder som är utslagna"

Helgens stora snackis har varit Storvretamålvakten Viktor Klintstens matchstraff mot Mullsjö. Situationen skedde efter knappa tre minuter i tredje, då ledde Storvreta med 7-5. Klintsten får sedan matchstraff tre, klassad som en "brutal förseelse", efter en situation med Mullsjös Jesper Sankell.

Klippet från situationen som ni kan se ovan har väckt oerhört många reaktioner på sociala medier och delat innebandy-Sverige i två läger. De som tycker det är fult och onödigt gjort av Klintsten och de som tycker att Sankell filmar. 

Innebandymagazinet pratade med en upprörd Klinsten efter matchen och han sa bland annat följande:

- Det är så frustrerande…jag kollar på bollen och så känner jag att en viss Sankell springer in i mig, han söker upp det. Sedan lägger han sig ner och börjar grina som en liten tvååring. Domaren ser inte ens situationen och så får jag matchstraff. Sen kan Sankell fortsätta spela. Det är så pinsamt.

På bilderna så kan det tolkas som att du sträcker ut armen som sedan träffar Sankell, var det en armbåge från din sida?

- Jag vet inte. Han springer in i mig och så lägger han sig ner och grinar i en minut och så kan han gå upp och spela igen. Herregud, alltså…

Matchstraff tre innebär att Klintsten automtiskt är avstängd nästa match och att Juridiska Nämnden kommer titta på situationen och att en eventuell längre avstängning kan bli aktuell. SportExpressen har pratat med Sankell om händelsen och han säger så här till tidningen:

- Han (Klintsten) kan ju betala räkningen hos tandläkaren. Det är inte hans tänder som är utslagna. Det gick två flisor i båda mina framtänder. De hade inte flugit ut om inte något har träffat. 

På frågan om hur han upplevde situationen svarar han:

- Jag ska pressa. Jag springer med full fart och jag får något i ansiktet. Jag känner direkt i munnen att det är tandrester. Jag blir rädd att en tand kan ha gått av. Klintsten hade nog inte heller bara spottat ut dem och kört på.

Mullsjöspelaren tycker dock inte att Klintsten förtjänade en M3:a för situationen och han tror heller inte att Storvretamålvakten gjorde det med mening. Men Sankell är besviken på att Klinsten inte kan stå för vad han gjort. 

Jag lider lite med honom faktiskt och är inte sur på honom nu efteråt. Men det är synd att han tar ut sin ilska på mig och att han behöver kasta skit på mig. Det är inte jag som ger honom rött kort. Jag orkar inte bry mig. Jag trodde vi hade kommit längre än så. Det är jag som behöver åka till tandläkaren, avslutar Sankell till SportExpressen

Efter den uppmärksammade situationen fick Storvreta sätta in Emil Lindblom i målet och under de 17 sista minuterna så vänder Mullsjö på matchen och går från 5-7 till en 9-8 seger.  


Highlights: Mullsjö-Storvreta 9-8

Se alla målen från matchen

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: