extra
Superligan

TV: Här får Klintsten matchstraff 3 för "brutal förseelse"

ANNONS

Se matchstraffet alla pratar om: "Sedan lägger han sig ner och börjar grina som en liten tvååring"

Det bjöds på en typisk "Nyhemshall-match" när Mullsjö gästades av Storvreta under söndagseftermiddagen. Med andra ord så innehöll matchen många mål, vändningar, heta situationer och griniga spelare.

Matchen vann Mullsjö med 9-8 men efterspelet kom att handla om Storvreta-målvakten Viktor Klintstens matchstraff, som ni kan se i spelaren ovan. 

Situationen skedde efter knappa tre minuter i tredje, då ledde Storvreta med 7-5. Klintsten får sedan matchstraff tre, klassad som en "brutal förseelse", efter en situation med Mullsjös Jesper Sankell. 

Storvreta får därefter byta målvakt och unge Emil Lindblom kommer in. Mullsjö gör mål i det efterföljande powerplayet och vänder sedan matchen, och vinner till slut alltså med 9-8.

När Innebandymagazinet når Viktor Klintsten efter matchen så är han märkbart upprörd.

- Det är så frustrerande…jag kollar på bollen och så känner jag att en viss Sankell springer in i mig, han söker upp det. Sedan lägger han sig ner och börjar grina som en liten tvååring. Domaren ser inte ens situationen och så får jag matchstraff. Sen kan Sankell fortsätta spela. Det är så pinsamt, säger Klintsten till Innebandymagazinet.

Vad sa domarna till dig?

- De sa ingenting till mig.

På bilderna så kan det tolkas som att du sträcker ut armen som sedan träffar Sankell, var det en armbåge från din sida?

- Jag vet inte. Han springer in i mig och så lägger han sig ner och grinar i en minut och så kan han gå upp och spela igen. Herregud, alltså…

Känner du att domslutet blev matchavgörande?

- Absolut. 

Har du varit med om något liknande tidigare?

- Jag har gjort saker förut, absolut, det vet jag. Men jag kollar på bollen och står där, och så springer han rakt in i mig. Domaren går på det och så kan Sankell fortsätta spela (skratt).

Klintsten anser också att beslutet togs efter att domarna ska ha kollat på jumbotronen för en repris.

- De lät spelet fortsätta, de blåste inte ens? Sen ser de att Sankell ligger där och då blåser de och så år det matchstraff tre. Men de ser ju inte ens situationen. De måste ha kollat på jumbotronen, menar Klintsten.

Matchstraff 3 innebär att Klintsten kommer bli avstängd minst en match.

Se alla höjdpunkter från matchen här

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: