Åkersberga IBF vann mot Huddinge IBS

Utklassning när Åkersberga IBF besegrade Huddinge IBS i Åkersberga Sporthall

Åkersberga IBF hade inga problem med Huddinge IBS i Allsvenskan östra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-2 (0-1, 6-0, 1-1).

Huddinge IBS:s tränare Gunnar Maxén om matchen:

– På resultattavlan ser det ut att vara en tung förlust men egentligen är det bara andra perioden vi i stort sett ger bort gratis. I andra perioden går Ackers ned på två femmor vilket ger utdelning ganska tidigt. Vi blir oerhört passiva och gör Ackers till det bättre laget hela den perioden. I tredje perioden är vi tillbaka och är mer aggressiva i alla situationer. Ackers är alltid svåra att rå på på hemmaplan, men jag ser redan fram mot returmötet hemma hos oss. Grattis till Ante och Ackerstjejerna för en bra match.

Huddinge IBS tog ledningen efter 9.16, genom Elin Barbus på pass av Tilde Olsson-Åhman. Åkersberga IBF gjorde dock sex raka mål och gick från underläge 0-1 till ledning med 6-1. Efter 12.01 ökade Åkersberga IBF på till 7-1 genom Mikaela Jönsson.

Tilde Olsson-Åhman reducerade förvisso, men närmare än 7-2 kom inte Huddinge IBS. Åkersberga IBF tog därmed en stabil seger.

Snackisen var att Hanna Nordstrand gjorde ett mål för Åkersberga IBF och spelade dessutom fram till tre mål och Tilde Sandlund stod för tre poäng, varav två mål.

Åkersberga IBF har nu nio poäng efter fyra spelade matcher, medan Huddinge IBS har två poäng efter tre matcher.

I nästa omgång har Åkersberga IBF Älvsjö AIK hemma i Åkersberga Sporthall, lördag 23 oktober 15.00. Huddinge IBS spelar hemma mot Alunda tisdag 12 oktober 20.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS