Pixbo Wallenstam vann mot Åkersberga IBF

Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien

Det fanns all anledning för Åkersberga IBF att sörja efter bortamatchen mot Pixbo Wallenstam i Wallenstam Arena. Laget förlorade, 1-20 (0-6, 0-5, 1-9), och åker därmed ur Superligan dam.

Pixbo Wallenstams Emma Stenberg var matchens utropstecken, och stod för hela fem mål.

I matchen var det Pixbo Wallenstam som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom mål av Ellen Lundin, Emma Stenberg, Anna Dömstedt, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Axina Pettersson och Cajsa Elm. Pixbo Wallenstam var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 11-0.

Pixbo Wallenstam hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.15 genom Eliska Krupnová, och gick upp till 18-0 innan Åkersberga IBF svarade.

Slutresultatet blev 20-1 i Pixbo Wallenstams favör.

Pixbo Wallenstams Emma Stenberg stod för fem mål och ett assist, Eliska Krupnová gjorde två mål och tre målgivande passningar, Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Cajsa Elm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Thea Löfborg gjorde tre mål och ett målgivande pass, Amanda Berggren gjorde ett mål och två målgivande passningar och Ellen Lundin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Matchresultatet innebär att Pixbo Wallenstam slutar på andra plats.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK