adam nilbrink
Adam Nilbrink.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Förklarar målexplosionen: "Fick en nytändning för innebandyn"

ANNONS

Hagundas 21-åring om plötsliga målsuccén: "Har att göra med min inställning och glädje till sporten"

Säsongen 2018/19 gjorde backen Adam Nilbrink sina första matcher för Hagunda. Han tillhörde då Åkersberga, som låg i Herr2an, och anslöt till Uppsala-laget på dubbellicens.

Nilbrink, född 2000, spelade då i U19-landslaget, och succén i Hagunda lät inte vänta på sig. Han placerades i det första backparet och gjorde ett stort avtryck. Insatserna i den blåa tröjan räckte för ett permanent kontrakt och 2019/20 gjorde han sin första hela säsong i Hagunda.

Säsongen därpå, det vill säga fjolårets, skulle bli den dittills mest lyckade för Nilbrink och Hagunda då man avancerade till SSL. Adam gjorde då fem mål och lika många assist, vilket var hans bästa siffra på allsvensk nivå.

I samband med avancemanget så profilerade Innebandymagazinet varje spelare i Hagunda, och Adam Nilbrink fick följande beskrivning:

Om Fredrik Holtz och Niklas Wik är ”powerforwards” så har vi här en riktig ”powerback”. Stor och fysiskt stark spelare som ofta vinner närkamper. Har fina skills i det offensiva spelet med bra teknik och ett tungt skott.

"Skillsen" i det offensiva spelet hade kanske inte synts så värst mycket i statistiken, men efter tre spelade matcher i Superligan så har Adam Nilbrink visat vad han har kunnat: Det har redan nu blivit fem mål, därmed har han redan tangerat fjolårets siffra – detta i en serie ovanför i systemet. Bara en spelare, Alexander Galante Carlström, har gjort fler mål än Nilbrink hittills (sex). Han har hittills kamperat ihop med Niclas Johansson Bräck i Hagundas andrafemma.

 - Jag fick en nytändning för innebandyn i mitten av föregående säsong och sedan dess har min utveckling gått åt rätt håll. Min individuella insats får godkänt men jag har mer att ge, säger han till Hagundas hemsida.

Fyra av målen kom i premiären mot Linköping, och han fick beröm av förbundskaptenen Thomas Brottman efter den matchen. Men hur förklarar han själv sin plötsliga målexplosion?

- Jag tror att det främst har att göra med min inställning och glädje till sporten. I mitten av föregående säsong fick jag, som tidigare nämnt, en nytändning när jag insåg hur mycket det betyder för mig att få spela innebandy. Innebandyn blev helt plötsligt energigivande istället för energikrävande. Detta kombinerat med ett större förtroende från tränarstaben har nog resulterat i att jag är påväg att bli den offensiva spelartypen som jag egentligen är uppfostrad till att vara. Jag har hittat en ny roll i laget som jag trivs riktigt bra med. Förhoppningsvis fortsätter min poängproduktion, säger han till hemsidan.

Skytteligan SSL Herr  

6 mål: Alexander Galante Carlström

5 mål: Martin Östholm, Felix Abrahamsson, William Almlöf, Malte Lundmark, Kim Ganevik, Andreas Stefansson, Adam Nilbrink

Se Nilbrinks fyra mål mot Linköping i premiären:


Nästa gång Nilbrink får chansen att slå sitt målrekord på fem från förra säsongen blir mot Jönköping, en match som spelas på hemmaplan på söndag. Hagunda skriver på sin hemsida att man redan nu sålt över 1000 biljetter, så det väntar en riktig publikfest i IFU Arena.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: