Solfjäderstaden vann mot Craftstaden

Storseger för Solfjäderstaden hemma mot Craftstaden

Solfjäderstaden hade en riktig målfest när man besegrade Craftstaden hemma i Motala Sporthall i division 1 östra Götaland herr. Solfjäderstaden vann med hela 10-3 (1-1, 6-1, 3-1).

Första perioden var jämn. Craftstaden inledde bäst och tog ledningen genom Filip Mattsén efter 9.10, men Solfjäderstaden kvitterade genom Simon Svensson i slutet av perioden. Solfjäderstaden dominerade i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.35 genom Anton Abrahamsson, och gick upp till 3-1 innan Craftstaden svarade.

Innan perioden var över hade Solfjäderstaden ryckt åt sig ledningen med 7-2. Solfjäderstaden stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 7-2 till 10-2 på bara 4.05.

Olle Thuresson reducerade förvisso, men närmare än 10-3 kom inte Craftstaden. Solfjäderstaden tog därmed en säker seger.

Oscar Bierfeldt gjorde tre mål för Solfjäderstaden och spelade dessutom fram till två mål, William Larsson stod för fyra poäng, varav ett mål och Jacob Larsson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Craftstaden har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Solfjäderstaden har sex poäng.

Solfjäderstaden tar sig an CL98IC A i nästa match borta lördag 9 oktober 12.00. Craftstaden möter samma dag 13.00 Hovslätt hemma.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Berg besegrade Solfjäderstaden och toppar nu tabellen Fiaskosäsong för Solfjäderstaden – som åker ur serien