Falun vann mot Pixbo Wallenstam

Falun vann mot Pixbo Wallenstam på hemmaplan

Falun vann hemma mot Pixbo Wallenstam i Superligan SSL herr. Matchen på lördagen slutade 7-5 (1-1, 4-2, 2-2).

Första perioden var jämn. Pixbo Wallenstam inledde bäst och tog ledningen genom Gustav Fritzell efter 17.44, men Falun kvitterade genom Victor Wettergren i slutet av perioden. Falun gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-1 till 3-1.

Pixbo Wallenstam reducerade dock till 3-2 genom Martin Östholm efter 6.36.

Falun gjorde dock två snabba mål och gick från 3-2 till 5-2.

Pixbo Wallenstam gjorde 5-3 genom Oskar Weissbach med 4.10 kvar att spela. Falun gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 5-3 till 7-3. De åtta minuterna blev direkt matchavgörande.

Martin Östholm och William Lindh reducerade förvisso, men närmare än 7-5 kom inte Pixbo Wallenstam. Falun tog därmed en stabil seger.

Pixbo Wallenstam har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Falun har nio poäng.

Falun tar sig an Växjö i nästa match borta söndag 10 oktober 16.30. Pixbo Wallenstam möter Djurgården hemma lördag 9 oktober 15.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun