Sundsvall FBC vann mot Håsta

Formstarka Sundsvall FBC tog ännu en seger

Sundsvall FBC fortsätter starkt i division 1 Norrland herr. När laget mötte Håsta hemma i Sundsvalls Sporthall på fredagen kom ännu en seger. Laget vann med 8-6 (4-1, 2-4, 2-1). I och med detta har Sundsvall FBC fyra segrar i rad.

Sundsvall FBC dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.54 genom Jesper Persson innan Håsta kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Sundsvall FBC och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Sundsvall FBC gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 4-1 till 6-1.

Håsta vaknade dock till och stod för en rejäl uppryckning med fyra raka mål genom mål av Victor Hanold, Marcus Aittamaa, Ludvig Larsson och Jonathan Sondell. 1.31 in i tredje perioden nätade Håstas Nils Andersson på pass av Rasmus Brink och kvitterade för Håsta.

17.06 in i perioden slog Sundsvall FBC:s Kristoffer Asp till på nytt framspelad av Viktor Hammarstedt och gav Sundsvall FBC ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 8-6-mål med 21 sekunder kvar att spela genom Dennis Hellhoff framspelad av Kristoffer Asp. Det fastställde slutresultatet till 8-6.

Kristoffer Asp gjorde två mål för Sundsvall FBC och spelade dessutom fram till ett mål.

Sundsvall FBC har nu tolv poäng efter fyra spelade matcher, medan Håsta är utan poäng efter tre matcher.

I nästa match möter Sundsvall FBC IBK Luleå borta och Håsta möter Thorengruppen 2 borta. Båda matcherna spelas lördag 9 oktober 13.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby