Hovslätt vann mot Vimmerby

Hovslätt utklassade Vimmerby på hemmaplan

Hovslätt dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Vimmerby i division 1 östra Götaland herr med hela 16-4 (5-0, 6-2, 5-2).

Vimmerbys tränare Michael Elmér tyckte till om matchen:

– Ett rättvist resultat där vi inte mäktar med att stå upp bättre mot ett mycket välspelande hemmalag.

Det var andra raka för Hovslätt, efter 6-4-segern mot CL98IC A i premiären.

Hovslätt dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Viktor Ylenfors, två mål av Andreas Nordh och ett mål av Filip Larsson. Det skulle komma mer från Hovslätt. På bara 6.07 gjorde Hovslätt fyra raka mål när laget gick från 5-0 till 9-0.

Vimmerby reducerade dock till 9-1 genom Jonatan Green efter 9.36 i andra perioden.

Hovslätt ökade ledningen till 10-1 genom Melwin Knuthas efter 12.49

Vimmerby gjorde 10-2 genom Elias Travtjenko efter 13.25.

Efter 16.54 ökade Hovslätt på till 11-2 genom Markus Eriksson. Vimmerby gjorde 11-3 genom Jonas Friberg efter 5.11 i tredje perioden.

På bara 11.05 gjorde Hovslätt fem raka mål när laget gick från 11-3 till 16-3.

Jonatan Green reducerade förvisso, men närmare än 16-4 kom inte Vimmerby. Hovslätt tog därmed en stabil seger.

Hovslätts Andreas Nordh stod för sex poäng, varav tre mål, Markus Eriksson gjorde ett mål och totalt fyra poäng, Viktor Ylenfors gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Adam Bäck gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Vimmerby är kvar på tolfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 2 oktober. Då möter Hovslätt Hovshaga i Jönköpings Idrottshus 17.00. Vimmerby tar sig an Nyköping borta 13.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum