Herr1an
Herrettan

TV: Förre SSL-stjärnan om sin drömassist

ANNONS

Älvsjös veteran Victor Ferraresi om premiärsegern och sin fantastiska assist till 1-0-målet.

Herr1an har äntligen dragit igång och för Stockholmslaget Älvsjös del så väntade ett möte mot Rotebro i premiären. Älvsjö är en av favoriterna till att nå kvalplatserna samtidigt som Rotebro tippas hamna långt ner efter att ha tappat många spelare samt tränaren Roger Östergren under sommaren.

Styrkeförhållandena mellan lagen visade sig också i slutsiffrorna, som landade i 10 gjorda Älvsjö-mål och 4 från Rotebro-klubbor. 

- Med tanke på hur försäsongen har varit, där vi kanske inte haft resultaten med oss, så tycker jag att vi gör en helt okej match ändå. Det är långt ifrån perfekt och vi ligger inte i fas rent där vi vill vara, men vi vinner och det var det som var det viktigaste, säger Älvsjö-forwarden Victor Ferraresi till Innebandymagazinet.

36-åriga Ferraresi är en av seriens absolut mest meriterade spelare med åtta säsonger i SSL på sitt konto, ihop med två år i Schweiz. Han gjorde också åtta matcher med dåvarande allsvenska laget Djurgården förra säsongen.

Det var också han som stod för matchens läckraste assist, när han serverade Giovanni Palumbo till 1-0-målet som ni kan se i spelaren ovan.

- Jag tror det var i andra bytet. Jag fick lite feeling och ibland händer de där grejerna. Det är svårt att förklara hur man gör det. Men jag hamnade runt fyra Rotebro-killar och försökte bara trassla mig ur det. Sedan stod Giovanni (Palumbo) på bortre, så det var ganska enkelt att bara lägga över den, så kunde han raka in den i öppen kasse, säger Ferraresi och tillägger:

- Sedan har man lite rutin och vet hur man ska röra sig, och hur motståndarna agerar ibland. Man kan bil ganska passiv när man är många runt en spelare, så jag tror att det är det som man tagit med sig med erfarenheten. Man vet ungefär hur man ska röra sig från motståndarna i de lägena. 

Visst landar denna assisten in bland dina topp fem snyggaste i karriären?

- Den är garanterat topp fem! När man har lite feeling och får lite flyt så kan det hända bra grejer. Man var inspirerad och väldigt taggad, samt försöker göra grejer och utmanar. 

Ni mötte ett Rotebro som tappat mångåriga tränaren Roger Östergren, samt ett par tunga namn där två gått till SSL (Patrik Jeppsson, Djurgården och Niclas Johansson Bräck, Hagunda). Vad tror du om deras chanser i år?

- De har några unga spelare som är jättebra, men det är klart att det tar mycket när en tränare försvinner plus att han tar med sig ett antal spelare därifrån. De ser lite skadeskjutna ut och kommer nog få det ganska tufft om de inte får ihop försvaret. Anfallsmässigt är de giftiga och bra på kontringsspelet, det gäller att de tightar till det lite om de ska han en chans att klara sig kvar, tror jag. 

När Innebandymagazinet pratade med Ferraresi i somras så menade han på att en topplacering var det enda som fanns på kartan. Älvsjö har ett namnstarkt lag där Daniel Gonzalez Palm får ses som det största nyförvärvet den här sommaren. Men även innan den förre allsvenska poängmaskinens intåg så bestod Älvsjös trupp har duktiga spelare, där Ferraresi snabbt lyfter fram 27-åringen Niclas Pilati som tillhört klubben hela seniorkarriären.

- Han är extremt viktig för oss med sitt riviga spel och sina oförutsägbara löpningar på banan, och så gör han ett jättejobb i försvaret. Han är den mest underskattade spelaren i hela division 1 och hade kunnat spela i SSL om det hade varit så att han tagit den chansen. Han är en grym spelare som är väldigt underskattad, och så gör han de oväntade grejerna på banan

Det finns även unga spelare i laget som visat framfötterna, som backen Oscar Lundborg. 20-åringen blev utsedd till bästa backen i sin JAS-division 2020. 

- Han är tillbaka efter skadan, när han drog sitt knä förrförra året. Han var verkligen på gång och han kan bli hur bra som helst om han får till det. Han är viktigt för oss där bak, med sin tyngd som back!

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: