Poängkungar i Herr1an
Foto: Moa Öhman
#ibsilly

Fd poängmaskin i SSL ska skjuta Älvsjö till Allsvenskan

ANNONS

Trots succén i Allsvenskan med Djurgården återvänder Victor Ferraresi till Herr1an kommande säsong.

Victor Ferraresi har åtta säsonger i SSL på sin meritlista samt två säsonger nere i Schweiz. Men de fyra senaste säsongerna har den rutinerade 36-åringen spenderat i Herr1an med Älvsjö AIK. När Herr1an-säsongen pausades i höstas så passade poängmakaren på att göra comeback i Djurgården i Allsvenskan.

- Ja man förbereder sig ändå på att efter en försäsong så ska man få dra igång, vilket vi gjorde! Men det slutade i ett antiklimax egentligen med tre spelade matcher och sen var säsongen över. Rätt beslut helt klart, det är en pandemi som går och där gör förbundet rätt, säger Ferraresi till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det de inte gör rätt är väl att de skiljer på människor och kön, att vissa kan köra vidare, för att det beror på vilken lön du har, inte vilket ansvar alla har mot samhället. Sen förstår jag problematiken, men många beslut bör man kolla på och rannsaka sig själva om vissa beslut var rätt eller inte.

Fornuddenprodukten har öst in poäng genom hela karriären och i SSL snittade han mellan 30-40 poäng varje säsong. På de tre matcherna han hann spela med Älvsjö gjorde han sju poäng men när lagkamraterna fick sluta träna så gick Ferraresi till Djurgården där han hann spela åtta matcher och göra 12 poäng.  

- Vi tvärstängde i princip vår träning och inväntade väl besked hela hösten och vintern, så de flesta har väl hållit igång med annat så som paddel. Jag fick ju köra några månader med DIF så kunde hålla igång på det sättet vilket var grymt nu när man börjar bli till åren.

Trots succén med Djurgården blir det ingen fortsättning där utan istället vill han fortsätta i Älvsjö och försöka skjuta upp dem till Allsvenskan.

- Mina planer är att köra med Älvsjö nästa säsong och ta den där allsvenska platsen vi blev rånade på säsongen innan. Där vi skulle varit om pandemin inte kommit.

 

Du har ju kommit upp i åren lite, men du fortsätter leverera som aldrig förr. Senaste hela säsongen öste du in 60 poäng och slutade tvåa i seriens poängliga, en poäng bakom Storvretaspelaren Liam Åström. Hur länge till planerar du att hålla på?

- Man får alltid frågan om man ska lägga av för att man är lite äldre, men jag är motiverad fortfarande och tycker jag visade i Djurgården att jag har det i mig fortfarande, så känner mig motiverad. Sen gäller det att man har en familj som ställer upp också med allt runt omkring, annars fungerar det inte oavsett skulle jag säga!

Hur går tankarna inför den kommande säsongen?

- Sjukt oklar serie, mycket har hänt sen den blev nedstängd och många lag har säkert haft äldre som fått en ursäkt att lägga ner, så blir jättesvårt att sia om hur lagen är och hur alla får ihop trupperna. Vi ser starka ut i år det vet jag i alla fall!

Vilka kommer ni slåss med uppe i toppen om de fyra kvalplatserna då?

- Jag vet att vi kommer hamna i toppen och det är väl det enda jag bryr mig om egentligen, sen kan jag tänka att Teknologerna kan få ihop det, i övrigt är det rätt öppet!

 

Den evigt unga poängmaskinen nämnde att han trodde att motståndarnas lite äldre spelare fick en ursäkt för att lägga av nu efter pandemisäsongen. Men för egen del gav den inställda säsongen helt motsatt effekt på honom.  

- Säsongen som aldrig blev av var nog en tankeställare att allt har ett slut, men när det sker låter jag vara osagt. Älskar fortfarande innebandyn och vad den givit mig, så ska njuta av varje sekund på banan och ha jävligt kul kommande säsong. Vi ska ta hem skiten och gå upp nu, det är dags!


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: