svenska cupen
Filip Stenmark.
Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

Storvreta-backen kommenterar cupdebaclet: "Bara oss själva att skylla"

ANNONS

Filip Stenmark efter att Storvreta sensationellt åkt ur Svenska Cupen mot Visby.

Igår fick vi bevittna säsongens största skräll när allsvenska Visby slog ut SSL-giganterna Storvreta ur Svenska Cupen. Visby förlorade första matchen stort som spelades hemma på Gotland, och behövde vinna mot Storvreta i Uppsala igår kväll för att ta matchen till förlängning. Något man lyckades med och efter en 7-6 seger lyckades man ta åttondelsfinalen till sudden där Gustav Johansson kunde avgöra efter en och en halv minut. En praktskräll som Storvretabacken Filip Stenmark har svårt att smälta. 

- Ja, va hände egentligen? Det var ett uppträdande från vår sida som inte var acceptabelt, varken spelmässigt, inställningsmässigt eller hur vi uppträde ute på banan. Det vi visade igår är inte representabelt för vad Storvreta står för, säger en besviken Stenmark till Innebandymagazinet. 

Hur kan ett av världens bästa innebandylag förlora en åttondelsfinal mot ett allsvenskt lag? 

- Det finns säkerligen alla möjliga orsaker man kan skylla på och så vidare om man nu vill det. Men i grunden har vi bara oss själva att skylla. Så det gäller att alla tittar sig själva i spegeln och inser att det är dags nu. Det är seriepremiär på söndag och då måste vi ställa ett helt annat lag på banan. 

Med en seriepremiär bara fyra dagar bort, är denna prestation oroväckande eller ser ni det som ett dåligt genrep blir en bra premiär?

- Man är väl aldrig riktigt så dålig som man själv tycker och man är heller aldrig riktigt så bra som man själv tycker. Vi är våra största kritiker och vi är otroligt medvetna om vad vi gör för fel. Men vi ska inte måla fan på väggen bara för att vi förlora igår, utan det gäller att titta i ett längre perspektiv på försäsongen och se om vi gjorde samma fel igår som tidigare på försäsongen. Skulle det vara det så kanske vi ska dra lite större växlar av det. En prestation kan inte representera hela försäsongen eller vår status inför premiären, det skulle bli lite missvisande.

Visbys segerskytt Gustav Johansson, som spelat flera säsonger innan i SSL, sa tidigare idag i en intervju följande om gårdagen.

- Jag har mött Storvreta i tre, fyra år nu i SSL. Jag har aldrig känt att de är så här veka. De har tappat de rutinerad spelarna som Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Jimmie Pettersson och så Jesper Berggren inför förrförra säsongen. Det är inte riktigt samma tyngd och elakhet när man kommer hit. De har en generationsväxling och det får väl ta lite tid, men det är inte samma Storvreta som man mött tidigare år.

Tycker du att han har en poäng i det han säger?

- Jag kan köpa det han säger om tyngd och elakhet. Visby är och ska vara ett lag som känner att de inte har något att hämta mot oss när vi möts. De ska känna att de inte har en chans men nu lyckades de trots allt vinna en match mot oss och det är fel. Men att han tycker att det är det vekaste Storvreta han har mött säger inte så jäkla mycket. Det skiter jag fullständigt i och det är helt ointressant både för mig och hela laget.  


TV: "Falun mot Kalmarsund i SM-finalen"

Magnus Fredriksson inför herrarnas SSL-säsong

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: