svenska cupen
Svenska Cupen

Hemlighetsfulla taktiken sänkte jätten: "Ring honom om ni vill slå Storvreta"

ANNONS

Gustav Johanssons mål i sudden death sköt Visby till en sensationell kvartsfinalplats: "Sånt här höjer motivationen"

Gårdagens Idrottskväll inledde med att ett lag i gult sensationellt besegrade ett lag i rött, och den avslutades med samma tema: Först besegrade lilla Young Boys från Schweiz jätten Manchester United i herrfotbollens Champions League, och några timmar senare var det Visbys tur att slå ut Storvreta ur Svenska Cupen.

Visby förlorade första matchen som spelades hemma på Gotland, och behövde vinna mot Storvreta i Uppsala igår kväll för att ta matchen till förlängning. Man tog sin första ledning i matchen först efter knappa minuter när Robin Markström gjorde 4-3, och efter en oavgjord slutperiod gick matchen till förlängning.

Där kunde Gustav Johansson – Visbys nyförvärv från Mullsjö – avgöra för gotlänningarnas fördel (se målet i spelaren ovan), och praktsensationen var ett faktum. 

- Vi står upp bra i första matchen, men det rinner iväg lite i tredje. Här gör vi en bra insats och det är helt sjukt att vi spelar jämnt och knäpper de här. Helt otroligt, säger matchhjälten Johansson till Innebandymagazinet efteråt.

- Vi lyssnar på vår coach, han lade upp en gameplan som vi följde.

Gustav Johansson.

Gustav Johansson. Foto: Magnus C Lydahl


Hur löd er gameplan? Vad gjorde att i sammanhanget "lilla" Visby kunde slå ut storlaget Storvreta?

- Jag kanske inte ska avslöja så mycket…man får höra av sig till Anton Olofsson om man vill slå Storvreta, säger Johansson hemlighetsfullt. 

Tycker du att det är läge att damma av gamla klyschan att motivation slår klass, eller hur uppfattade du Storvreta på planen?

- Jag har mött Storvreta i tre, fyra år nu i SSL. Jag har aldrig känt att de är så här veka. De har tappat de rutinerad spelarna som Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Jimmie Pettersson och så Jesper Berggren inför förrförra säsongen. Det är inte riktigt samma tyngd och elakhet när man kommer hit. De har en generationsväxling och det får väl ta lite tid, men det är inte samma Storvreta som man mött tidigare år.

Det blev också en slags personlig revansch för Johansson vars Mullsjö åkte ur i semifinalen i våras mot just Storvreta. Tiden i Mullsjö blev dock knappast vad han tänkt sig: Det började med att själva övergången i sig, när han lämnade Jönköping för lagets stora rival, blev infekterad. Lägg till skadeproblem och tuff konkurrens på det och Johansson spelglädje försvann, men under stunder som igår så infann den sig på nytt.

- Det var skönt att få lite revansch efter att ha åkt ut mot dem i slutspelet. Sånt här höjer motivationen och hela den biten, så den (spelglädjen) är tillbaka till 100 procent, säger Johansson och fortsätter.

- Mycket berodde på skadeproblemen, jag var borta i ett och ett halvt år och skulle komma tillbaka och prestera i ett topplag. Det var en liten krock där. Nu kommer jag ner till en ny nivå där jag får lira kontinuerligt. Det lyfter allting. 

Till sist – nu väntar Sirius i kvartsfinalen, tar ni dem av bara farten nu också?

- Nja…det återstår att se. Jobbet ska göras! Sirius har varit i SSL flera år och har rutinerade spelare. Men gör vi det vi har gjort i matcherna så har vi god chans! 

Foto socialt: Magnus C Lydahl


Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: