svenska cupen herr
Kalmarsund och Växjö gör upp i helgen.
Foto: Gunilla Gustafsson, FBC Kalmarsund
Svenska Cupen

Helgens alla matcher i Svenska Cupen

ANNONS

Det bjuds på flera derbyn när åttondelsfinalerna i Svenska Cupen fortsätter.

Team Thorengruppens 7-2-seger mot Dalen tjuvstartade åttondelsfinalrundan i herrarnas Svenska Cupen. Under fredagskvällen bjuds vi på ytterligare två möten och i helgen så finns det ännu fler matcher på menyn att se fram emot.

Fredag

19.00: Hagunda IF -  IK Sirius IBK

Stekhett och öppet Uppsala-derby som kommer spelas inför ett slutsålt IFU Arena. Hagunda, som i övrigt gått ganska bra på försäsongen hade inga problem med att slå ut Gävle i omgång 2 (vann totalt med 11-1) medan Sirius stötte på tuffare motstånd i form av SSL-nykomlingen Djurgården. Efter att ha kryssat i den första matchen (5-5) kunde Sirius vinna returen på hemmaplan med 7-2.

19.00: Karlstad IBF - IBF Falun

Ett rejält test för hockeylegendaren Peter Nordström och hans Karlstad när svenska mästarna kommer på besök. Karlstad slog ut seriekonkurrenten Lillån i omgång 2 medan Falun ställdes mot sitt egna utvecklingslag, och hade givetvis inga problem att gå segrandes där. Noterbart är att Falun ställer upp med en ny förstakedja – Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström har mestadels haft Casper Backby emellan sig men får idag sällskap av Johan Samuelsson.

Lördag

15.00 Växjö IBK - FBC Kalmarsund

Lördagen inleds med ett möte mellan två Smålandsrivaler. Det blev jämna matcher under fjolårssäsongen där båda vann sina hemmamatcher. Båda lagen kommer från storsegrar i omgång 2 (Växjö mot Lagan och Kalmarsund mot Vimmerby) och tippas sluta högt upp i årets SSL. Kalmarsund ses av många som den största utmanaren till Storvreta och Falun men räkna med en jämn drabbning imorgon mot ett Växjö som vill slå sig in i toppen.

16.00 Jönköpings IK - Mullsjö AIS

Ett av Sveriges hetaste derbyn, som kommer sätta färg på Svenska Cupens åttondelsrunda. De bittra konkurrenterna kommer båda till spel med nya tränare för den här säsongen, så frågan är vem av Emil Stille och Johan Kihlblom som kommit längts under sommaren? Mullsjö går in som klara favoriter men Jönköping kommer inte ge sig lätt, inte minst i detta derby. Man hade dock vissa problem mot Lerum i omgången tidigare, medan Mullsjö vann klart mot Fagerhult Habo.

17.00 Visby IBK - Storvreta IBK

En spännande match mellan två lag som tippas hamna högt i Allsvenskan respektive SSL. Storvreta får så klart klassas som jättefavoriter men hade nyligen en period med spelare som varit borta på grund av sjukdom eller skada. Man mötte även allsvenskt toppmotstånd i omgången innan i form av dubbelmötet av AIK som vanns med 8-4 respektive 7-4. Visby slog ut Västerås i omgång 2.

Söndag

16.30 Pixbo Wallenstam IBK - Linköping IBK

En bra värdemätare för båda lagen. Båda har gått bra under försäsongen och får nu känna på ett riktigt test som uppvärmning till SSL-premiären. Pixbo och Linköping slogs om den sista slutspelsplatsen i våras ända in i slutet, en plats som Linköping knep. En svårbedömd match på förhand som kan sluta lite hur som helst.

17.00 Warberg IC - FC Helsingborg

Helgens tredje möte där ett lag från Allsvenskan ställs mot SSL-motstånd, och kanske den jämnaste i den kategorin. Helsingborg ska givetvis vara ett nummer för stort men Warberg är alltid Warberg. Helsingborg har fått rejäl utdelning på sitt målskytte under försäsongen och Warbergs försvar kan komma att få jobba hårt på söndag – man förlorade exempelvis med 10-4 mot Pixbo för några veckor sedan.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas

Den här artikeln handlar om: