#ibsilly
Roger Östergren har inte fått någon optimal start på sin tid som Djurgårdsstränare sett till önskad truppbredd.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Oro i Djurgården inför seriestart: "Kan bara överraska"

ANNONS

En tunn trupp blir ännu tunnare – nykomlingen tappar tre spelare.

Fredric Gustavsson (27 år), Pontus Furevik (30 år) och Oscar Norrman (32 år). En rutinerad trio väljer att inte följa med Djurgården upp i SSL, meddelar tränaren Roger Östergren drygt en vecka före seriestart.

– Vi har inte så stor trupp. Just nu jobbar vi för att bredda truppen. Det har varit några äldre spelare som inte vetat hur de skulle göra efter förra säsongen och vi hade gärna velat att de skulle spela kvar, men nu valde de att inte göra det. Då blir det ett hål, säger Roger Östergren till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Tre spelare i en trupp gör rätt mycket, ändå. Vi hade inte den största truppen innan det heller. Några lämnar men det är några som har fyllt på också, så vi går kanske plus/minus noll. Jag är rätt så nöjd med den trupp jag har förutom att det inte alltid är så lätt att få ihop en mängd spelare på träningen för att få kvalité. Vi har jäkligt målmedvetna spelare i truppen men att vi inte har en bred trupp kommer inte hålla i längden, vi måste få en större trupp. 

Det låter oroväckande att behöva säga det drygt en vecka före premiär?

– Visst är det så. Men vi kan bara överraska, vi ska ju tydligen vara den sämsta nykomlingen någonsin. Jag ser det som en styrka att Djurgården har haft i stort sett samma trupp i säkert sju-åtta år. Men det är klart att vi förstår vart i näringskedjan vi befinner oss, det blir en utmaning.

Djurgården #ibsilly 2021  

Klara in

Andreas Rehn, målvakt (Älvsjö)

Gustav Sandberg, center (Onyx)

Patrik Jeppsson, back (Rotebro)

Roger Östergren, tränare (Rotebro)

Klara ut

Erik Oweling, back (Astra Sarnen, Schweiz)

Mikael Öhman, tränare (Astra Sarnen, Schweiz)

William Stenman, målvakt (Värmdö)

Fredric Gustavsson, forward (klubb oklar)

Pontus Furevik, back/forward (klubb oklar)

Oscar Norrman, center (klubb oklar)


TV: 15 minuters dissektion av Galantes målskytte

Hur tänker han? Hur tränar han? Alexander Galante Carlström har vunnit SSL:s skytteliga sju år i rad - här berättar han allt om sin förmåga att göra mål.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: