18.30 Storvreta-Hagunda
Storvreta och Hagunda möter varandra under onsdagskvällen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Uppsala-lagen gör upp: "De har spelat i sin egen liga"

ANNONS

Hagunda träningsspelar mot Storvreta under onsdagskvällen – ett derby som saknar större rivalitet.

Hagunda möter ikväll Storvreta i sin tredje träningsmatch för säsongen. Den första vann man mot Herr1an-laget Björklinge med 10-1, och den andra slutade med en imponerande uddamålsförlust mot svenska mästarna Falun. Nu väntar nytt kvalitétsmotstånd i form av Storvreta.

- Det känns jättekul! Framförallt så är det kul att få komma in igen och få spela innebandy, och slippa försäsongen. Nu drar det igång på riktigt och vi får möta några av de bästa lagen i Sverige på en gång, säger Hagundas Felix Abrahamsson till Innebandymagazinet och fortsätter.

- Vi hade en bra genomkörare mot Falun där de saknade några av sina landslagsspelare, men det var ändå ett bra test för oss. Det höjer kanske våra aktier lite. Jag tror det kommer bli en bra match!

Ni har börjat försäsongen bra – vad här hemligheten till varför ni ser ut att ha fått stäm direkt?

- Jag vet faktiskt inte riktigt! Det är ett kollektiv som ska vinna i år, inte enskilda spelare. Sen är det kanske lite tidigt att dra några växlar efter två matcher, men jag tror framförallt att det är lagbygget som ligger bakom. 

23-åringen har spelat för Hagunda sedan 2014/15, innan dess bar han Sirius och Gottsundas tröjor. Men trots sin nuvarande och tidigare klubbadress känner han ingen större rivalitet mot stadsrivalen Storvreta.

- Nej. De har spelat i sin egen liga lite. Vi har omklädningsrummen bredvid varandra och stöter på varandra ganska ofta, så jag kan inte påstå att det finns någon större rivalitet från vår sida i alla fall.

Även Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl tonade ner rivaliteten kring dagens match.

- Jag tror inte att det är jättemycket prestige i den. Det har varit bra och vänskapliga matcher genom åren, jag kan inte se att det kommer bli någon större skillnad bara för att de har tagit sig upp till SSL. Det är en bra värdemätare, sade Ededahl till Innebandymagazinet tidigare.

Vilka skulle du säga är era största rivaler, om man även ser historiskt?

- Vi har väl ingen historia med någon egentligen. Det naturliga är att vi har Sirius som det kanske kommer vara lite jämnare med i tabellen. Det kanske blir hetare derbyn där med mer poäng på spel. Men annars så tror jag vi inte har så många rivaler eftersom vi kommer från division 1 ganska nyligen, avslutar Abrahamsson.


Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: