18.30 Storvreta-Hagunda
Foto: Per Wiklund
Försäsong

Jättetalangen debuterar i Storvretas A-lag

ANNONS

Emil Mattsson – född 2005 – får chansen i Storvretas träningsmatch mot Hagunda ikväll.

Backen Emil Mattsson, född 2005, har redan nu gjort en slags kometkarriär. Debuten i JAS kom säsongen 2019/20, där blev han också utsedd till bästa rookien i grupp C. Nu kommer nästa milstolpe i Mattssons karriär då han kommer få chansen i Storvretas A-lag som träningsspelar mot rivalen Hagunda under onsdagskvällen (matchstart 18.30).

− Emil har visat framfötterna under sommaren med sitt passningsspel. När vi nu saknar ett par backar under veckan så kändes det perfekt att ge han chansen på allvar, säger tränaren Oscar Lundin i ett pressmeddelande från klubben.

Mattsson har tränat med Storvretas A-lag under sommaren. Han har tidigare beskrivits som en back med fin blick för spelet som har en förmåga att hitta fina passningar, i kombination med ett vasst skott. Utan boll bidrar han med ett fysiskt spel där han är stark i duellerna.

− Det är så klart kul, det är det här man drömt om sen när man var liten, så det är väldigt stort. Jag tror vi kommer vara det bollförande laget och kommer ha mer boll än de kommer ha och jag tror vi kommer vinna matchen, säger Mattsson själv.

Emil Mattsson.

Emil Mattsson. Foto: Adam Troy


Matchen kommer bli Storvretas första för sommaren och den första på ett bra tag med publik. Sportsligt ansvarige Henrik Ededahl säger till Innebandymagazinet att biljettförsäljningen redan ”rasslat iväg”, men känner samtidigt inte att det är någon större prestige i matchen trots derbykaraktären.

- Jag tror inte att det är jättemycket prestige i den. Det har varit bra och vänskapliga matcher genom åren, jag kan inte se att det kommer bli någon större skillnad bara för att de har tagit sig upp till SSL. Det är en bra värdemätare, säger Ededahl

Räkna dock med större prestige på lördagen – då ställs Storvreta mot sin största antagonist Falun, en match som blir en repris på SM-finalen i våras.


TV: U19-förbundskaptenens kritik - "SDF-SM ligger helt fel"

Markus Puskala vill se att man går tillbaka till SDF-SM för 17-åringar.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: