Foton: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen om Rudd: ”Klart att det inte är acceptabelt”

ANNONS

Thomas Brottman: ”Men det betyder inte att vi inte ger folk en andra chans”

Alexander Rudd har i flera år varit en av Sveriges bästa innebandyspelare. I senaste VM-finalen gjorde han två mål. Men utanför innebandyplanen är det allmänt känt att Rudd har brottats med problem, och igår vid 14-tiden dömdes han för rattfylleri, narkotikabrott samt ringa narkotikabrott. Han dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar.

29-åringens framtid som innebandyspelare är oklar, och Innebandymagazinet har inte lyckats nå honom efter domen. 26 maj uttalade sig Alexander Rudd och såg då ingen möjlighet till fortsättning i Storvreta.

– Jag skulle må bra av att komma bort från Uppsala som stad. Så just nu känns inte Storvreta som ett alternativ men jag stänger inga dörrar för den i framtiden, sa han till Innebandymagazinet.

Rudd har tränat med Djurgården och även bekräftat att han haft kontakt med Pixbo Wallenstam. För ett par veckor sedan blev det också känt att schweiziska Ad Astra Sarnen är ett alternativ.

Eventuellt mer spel i landslaget är långt bort.

– Jag har inte läst i detalj vad han fick och vad det innebär men han måste ju göra klart sin resa med den biten innan vi kan börja diskutera, säger förbundskaptenen Thomas Brottman till Innebandymagazinet idag och fortsätter:

– Sedan har han en väg att vandra, han ligger långt efter om vi pratar de 41 spelarna som vi tog ut i början. Han har ju inte spelat på ett tag, han måste leverera och visa att han är nya Rudd isåfall. Det är klart att det inte är acceptabelt med sådana där fadäser för landslagsspelare i våra ögon. Men det betyder inte att vi inte ger folk en andra chans, men den chansen måste ju bevisas och tas först liksom.


TV: Kasper Hedlund: Då tar innebandyn nästa steg

Mullsjös lagkapten har en teori - "Innebandy kommer bli stort när..."

Du kanske även vill läsa:
Extra: Alexander Rudd döms för tre brott
Extra: Alexander Rudd döms för tre brott
Alexander Rudd kan hamna i svensklaget
Alexander Rudd kan hamna i svensklaget
Alexander Rudd bryter tystnaden och berättar om sina framtidsplaner
Alexander Rudd bryter tystnaden och berättar om sina framtidsplaner
Rudd kan överklaga domen: "Väldigt besviken"
Rudd kan överklaga domen: "Väldigt besviken"
Den här artikeln handlar om: