EXTRA
Foto: Per Wiklund
Nyhet

Extra: Alexander Rudd döms för tre brott

ANNONS

Domstolsbeslutet - här är straffet för innebandystjärnan.

Det är sedan tidigare känt att SSL- och landslagsmeriterade Alexander Rudd tidigare under året åtalats för misstänkt narkotikabrott. Rudd var en av 58 personer som åtalades i den så kallade ”kristallhärvan”.

Idag vid 14-tiden kom domen mot innebandystjärnan. Rudd döms för rattfylleri, narkotikabrott samt ringa narkotikabrott. Han döms till villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Detta rapporterar Upsala Nya Tidning.

Om fängelse istället hade valts som påföljd så hade fängelse i två månader utdömts, framkommer i domen.

Alexander Rudds advokat Anette Der Danielian har ännu inte tagit del av hela underlaget för domen.

– Jag ska vara helt uppriktig och säga att jag bara har fått domslutet och inte domskälen ännu, den var för stor för att skicka till mig. Så rent spontant kan jag inte säga något alls i dagsläget, med tanke på att jag inte har läst vilka skäl tingsrätten har haft för att komma fram till den slutsatsen, säger Anette Der Danielian till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Men Alexanders inställning är i alla fall att han ställer sig lite frågande och oförstående till varför tingsrätten har kommit fram till det. Han anser fortfarande att han är oskyldig, att han inte gjort sig skyldig till det brott som påstås. Så han är naturligtvis väldigt besviken och ledsen över det som har kommit fram nu. 

När får du ta del av resonemanget bakom domen?

– Jag frågade samma fråga till tingsrätten. De har skickat ut det, så förhoppningsvis blir det idag som jag får ta del av den delen. 

Och efter det ska ni överväga att eventuellt överklaga?

– Ja, det är klart att vi kommer göra det. Men som sagt, vi kommer att ta ställning till det först efter att vi har sett den kompletta domen. 

Innebandymagazinet har sökt Alexander Rudd.


TV: Så kan ett spelarkontrakt se ut i SSL

Mullsjös lagkapten Kasper Hedlund: "Det har hänt att jag har sagt - du kan ta lite av min lön till en annan spelare, för att vi ska få så bra lag som möjligt"

Du kanske även vill läsa:
Alexander Rudd kan hamna i svensklaget
Alexander Rudd kan hamna i svensklaget
Alexander Rudd bryter tystnaden och berättar om sina framtidsplaner
Alexander Rudd bryter tystnaden och berättar om sina framtidsplaner
Den här artikeln handlar om: