#ibsilly-extra
Foto: Per Wiklund
Superligan

Alexander Rudd bryter tystnaden och berättar om sina framtidsplaner

ANNONS

Kommer Storstjärnan dra på sig en Djurgårdentröja eller en Pixbotröja till hösten?

2019 blev Alexander Rudd utsedd till världens näst bästa spelare men under årets säsong tog han time out från innebandyn då han står åtalad för narkotikabrott, ett brott som han förnekar. Det har spekulerats en hel del om hans innebandyframtid och flera klubbar har kopplats samman med den före detta Storvretacentern. Rudd har inte gjort så många intervjuer på sista tiden om sin framtid men Innebandymagazinet har lyckats få till en snabb intervju om framtidsplanerna.  

- Jag vet inte riktigt vad jag ska göra om jag ska vara ärlig. Det är väldigt många klubbar som hört av sig både från Sverige och utlandet och jag har inte bestämt mig för något alternativ ännu, säger Rudd till Innebandymagazinet.

Vad lutar det åt då, en fortsättning i Sverige eller spel utomlands?

- Det är nog 50/50 skulle jag säga i dagsläget.

Den klubben som lyckas värva Rudd kommer definitivt ro iland årets största #ibsillybomb och det har spekulerats friskt i media och på sociala medier om var landslagsstjärnan kan hamna. Djurgården har nämnts som ett alternativ och när Innebandymagazinet pratade med Djurgårdens sportchef Micke Öhman häromdagen så bekräftade han att Rudd har varit med och kört hela tiden sedan de drog i gång försäsongsträningen.

- Det stämmer att jag kör med Djurgården men det har inte varit varje pass utan jag har varit med tre fyra träningar bara.

Igår pratade vi med Djurgårdsstjärnan Sebastian Gafvelin som tyckte det var otroligt kul att ha med Rudd på träningarna och han hoppades att han skulle skriva på för kommande säsong.

- Det är jäkligt kul så klart att han är med och kör med oss, han är en av världens bästa centrar. Jag ser jättegärna att han fortsätter men man vet aldrig. Det beror lite på vad han känner att han vill men jag hoppas att han kommer att köra med oss, det hade varit en otroligt bra förstärkning. Men det är helt upp till honom jag vet inte hur han tänker. Om han kör med oss bara för att hålla i gång eller om han faktiskt tänker köra på. Den som väntar får se helt enkelt, sa Gafvelin till Innebandymagazinet igår.

När vi frågar Rudd om det finns någon chans att han kommer lira med Djurgården nästa säsong så lutar det nog mer åt att han kör med dem för att hålla igång mer än att skriva på.

- Jag är ju Djurgårdare så det skulle vara för den sakens skull men det känns tveksamt att jag kommer att köra med dem.

Vår sillybloggare Mr. Silly avslöjade i sitt senaste inlägg att Pixbo Wallenstam var på jakt efter storstjärnans namnteckning och det ryktet kan Rudd bekräfta.

- Det stämmer att Pixbo är en av de klubbarna som jag har kontakt med.

Kan du se dig själv spela i Pixbotröjan kommande säsong?

- Det känns också tveksamt just nu men vi får se vad som händer. Jag kan säga så här om mitt val och det är att det är mycket som ska stämma överens och jag spelar för att vinna, det är det enda som är intressant för mig och har en klubb samma ambition som mig så blir det intressant och har de inte det så är det inte lika intressant.

Efter studenten från RIG Umeå spelade Rudd tre säsonger i Falun innan han flyttade till Storvreta under uppmärksammade former. Han tog två SM-guld med Falun och under sina sju säsonger i Storvreta har det blivit tre SM-guld till. Han har trivts väldigt bra i föreningen men inte lika bra utanför sargen och för tillfället ser Rudd ingen möjlighet till en fortsättning i Uppsalaklubben.  

- Jag skulle må bra av att komma bort från Uppsala som stad. Så just nu känns inte Storvreta som ett alternativ men jag stänger inga dörrar för den i framtiden.

När ska du göra ditt val?

- Jag vill avvakta rättegången först och sedan kommer jag att ta ett beslut och jag hoppas kunna göra det inom den närmsta månaden.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: