#ibsilly
Alexander Rudd.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Alexander Rudd kan hamna i svensklaget

ANNONS

Mikael Öhman om den potentiella drömvärvningen: "Hoppas på att han skulle komma hit"

Djurgårdens tränare Mikael ”Micke” Öhman lämnade laget efter att ha uppfyllt en av sina stora drömmar: Att ta upp sitt favoritlag till SSL. Ny klubbadress därefter blev schweiziska Ad Astra Sarnen, som slutade sist i NLA säsongen som gick, men man spelar i högstaserien även i höst.

Öhman har varit på plats i Schweiz i bara en vecka och har av förklarliga skäl inte hunnit komma särskilt långt i sitt arbete. Han har bland annat tagit hjälp av lagets förre spelare Robin Markström, som lämnade i somras för spel i Visby, för att få en bättre bild av laget. 

Målet är att försöka återskapa det som nye Falun-tränaren Nicklas Hedstål lyckades göra – han ledde bland annat Zug till ett överraskande cupguld. För att lyckas med detta har Öhman tagit in tre svenska spelare: Mathias Hagerth från Thorengruppen, Erik Oweling från Djurgården och Oliver Forslind från Salem.

- Mathias Hagerth har varit lagkapten för mig två gånger tidigare, både i Balrog och Djurgården. Jag höll nästan på att säga att han är i formtopp nu som 35-åring, han har väl aldrig haft en sån fysisk status. Han är väldigt målmedveten och kommer hit med sin familj och är jätteladdad. Det ger en fantastisk rutin till truppen, säger Öhman till Innebandymagazinet.

- När det kommer till Erik Owerling så är ord överflödiga. Han var den bästa backen i Allsvenskan och han kommer bli en landslagsstjärna inom kort – han kommer ha det jättekul här nere. 

- Sen har vi Oliver Forslind, en liten ettrig rightare som var med och körde med oss i Djurgården förra året. Men han var lite orolig för konkurrensen så han valde att gå till Salem istället. Jag sa till honom att jag tyckte det var synd, och att han låg bra till för att få spela. Men han gick till Salem och där hade han det jättebra och spelade på två femmor. Nu får han en ny chans att vara med mig i år, jag tror mycket på honom. 

När sommaren är över kan ytterligare en svensk spelare ha anslutit till laget, och det är inte vem som helst: Superstjärnan Alexander Rudd, som var med och tränade med Öhmans Djurgården i våras. Han tillhörde som bekant Storvreta men avslutade säsongen i förtid då han blev åtalad för narkotikabrott och har inte spelat innebandy i tävlingssammanhang sedan dess. 

- Jag har en bra kontakt med honom, dagligen. Det är en drömspelare och vi har en plats över i laget. Men han väntar på resultatet från rättegången. Därefter får vi se vad som händer, han vill inte ta något beslut alls innan det där är klart. Men honom skulle jag inte tacka nej till.

Rudd har jagats av flera lag i både Sverige och Schweiz, däribland Pixbo Wallenstam som han varit i kontakt med. 

- Han tycker att det är bra läge nu för att prova lyckan (i Schweiz), med tanke på vad som hänt i Sverige. Sen är det är egentligen en fråga för han själv skulle jag vilja säga, jag vill inte lägga ord i hans mun. Jag hoppas på att han skulle komma hit!


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Den här artikeln handlar om: