Foto: IBF Borlänge
#ibsilly

Allsvenska nykomlingar värvar fd SSL-målvakt

ANNONS

IBF Borlänge har gjort en mycket intressant värvning inför kommande säsong, en combackande målvakt som stått i SSL med Mora.

IBF Borlänge var nykomlingar i den östra Allsvenskan förra säsongen och man fick en tuff start där man bara spelade ihop tre poäng på fem matcher innan serien stängdes ner. Till kommande säsong vill man göra bättre ifrån sig och man har värvat in två väldigt intressanta nyförvärv så här långt. 

Säsongens andra nyförvärv presenterades igår och det är den 25-åriga målvakten Jennie Malm, som spelat två säsonger med SSL-laget Mora. Malm slog igenom tidigt som en talangfullmålvakt och hon var med under tre SDF-SM där hon tog två brons och ett silver med Dalarna. Tyvärr så började hennes knän att krångla och de senaste fem säsongerna har hon inte kunnat spela innebandy alls.  

- Fantastiskt kul att Jennie hittat tillbaka till innebandyn efter åratal av knäproblem. En målvakt av den kalibern var precis vad vi behövde. Ska bli spännande att följa Jennies resa med oss, säger Borlänges Dan Milestad från sportgruppen till Innebandymagazinet. 

Borlänge släppte in mest mål av alla i Allsvenskan ifjol, något som det säkerligen blir ändring på till kommande säsong. Förutom en ny målvakt har man även förstärkt försvaret med backen Lovisa Bjurell från Faluns SSL-lag.

- Med deras(Malm och Bjurell) rutin och skicklighet så är det precis vad denna unga trupp behöver. Det finns väldigt mycket talang i laget som nu kompletteras med rutin och erfarenhet.

En kvarts bilfärd norr om Borlänge hittar vi Falun som gjort en grymt bra silly season med sitt lag i Superligan. Något som borde betyda att flera spelare inte kommer att få så mycket speltid med dem. Men när vi frågor Milestad om det är flera förstärkningar på gång från storasyster i norr blir den annars så pratglada Milestad tyst.

 - Hmm, jag får nog passa på den, skratt.

Sedan erkänner Milestad att man har flera värvningar på gång som kommer presenteras under sommarens gång men han vill inte gå händelserna i förväg. Vad målsättningen är kommande säsong råder det inget tvivel om.

- Vi ska absolut behålla den allsvenska platsen. Det är anledningen till att vi inte värvat klart. 

 


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby Storseger för Åkersberga IBF borta mot IBF Borlänge Dålig start sänkte IBF Borlänge mot Kais Mora UIF

Du kanske även vill läsa:
Alla värvningar i Allsvenskan Östra
Plus Alla värvningar i Allsvenskan Östra
Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
Plus Krönika: Så slutar Östra Allsvenskan 2021/22
Den här artikeln handlar om: