Noah Alex slängdes rakt in i hetluften mot Höllviken.
Foto: Per Wiklund och Tero Väisänen (inklippt)
Herrettan

Herr1an-spelaren fortsätter i SSL efter pandemilånet

ANNONS

Noah Alex fick chansen i SSL och Växjö under pandemin och han tog tillvara på den chansen.

Den nyss avslutade säsongen kommer gå till historien som den mest konstiga säsong i innebandyhistorien. Säsongen började som vilken säsong som helst men sedan började det komma nya direktiv och riktlinjer var och varannan vecka med olika restriktioner från Folkhälsomyndigheten som slutade med att alla serier avbröts efter några omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan. Ett oerhört hårt slag mot Innebandy-Sverige men det finns också positiva vinklar på det hela då en hel drös med spelare från lägre divisioner lånades in till Allsvenskan och SSL. Vissa gjorde comeback och vissa fick chansen att debutera i landets högsta serier tack vare pandemin. 

Men hur går deras tankar nu inför nästa säsong, stannar de kvar i den högre serien eller går de tillbaka till klubben de kom ifrån eller de kanske rentav byter lag helt och hållet? Innebandymagazinet har pratat med ett gäng Herr1an-profiler som fick chansen att lira i SSL om deras framtidstankar. 

Först ut var Jim Johansson och nu tar vi ett snack med Hovshaga AIF:s talangfulla Noah Alex som fick chansen att spela med Växjö Vipers i SSL när Herr1an stängdes ner.

- Det var riktigt tråkigt att säsongen stängdes ner med tanke på att vi var så nära på att nå allsvenskan säsongen innan och troligtvis hade vi gjort det denna säsongen istället, säger Alex till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag fick dock chansen att spela vidare med en dubbellicens med Växjö Vipers så jag tränade på som vanligt med dem. Men mina lagkamrater i Hovshaga tränade mycket löpning och styrka utomhus istället.

Den 20-åriga poängspelaren fick sparsamt med speltid i början där han står noterad för 14 matcher men efter ett par inhopp fick han spela från start i flera matcher på slutet och totalt gjorde han fyra assist. Han fick även testa på att göra sitt första slutspel där han också slog till med sist första SSL-mål. Den starka avslutningen på säsongen gjorde att Växjö valde att sajna upp honom kommande säsong. 

- Jag har kontrakt med Växjö Vipers kommande säsong och tränar enbart med dem men har även en dubbellicens kvar med Hovshaga. Jag trivdes väldigt bra i laget och Växjö som förening. Jag har även fått uppleva ett slutspel och det är något man vill uppleva flera gånger med sitt lag. Och därför blev det ett självklart val att skriva på kontraktet.

Vad har du för förväntningar på din första SSL-säsong från start?

- Att får vara skadefri och försöka få så mycket speltid som möjligt. 

Vad tror du om Växjös chanser kommande säsong?

- Jag har inte spelat i denna serien så mycket så det är svårt för mig att tippa men man får hoppas på ett tronskifte i toppen och att vi är med och slåss där uppe.    



TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: