Pandemilånen
Foto: Tomas Brandt Wangel
Herrettan

SSL-räddaren om pandemisäsongen och framtiden

ANNONS

Jim Johansson lånades in för att rädda kvar Thorengruppen i SSL och det lyckades han med. Nu berättar han om nästa mål i innebandykarriären.

Den nyss avslutade säsongen kommer gå till historien som den mest konstiga säsong i innebandyhistorien. Säsongen började som vilken säsong som helst men sedan började det komma nya direktiv och riktlinjer var och varannan vecka med olika restriktioner från Folkhälsomyndigheten som slutade med att alla serier avbröts efter några omgångar förutom SSL och Herrallsvenskan. Ett oerhört hårt slag mot Innebandy-Sverige men det finns också positiva vinklar på det hela då en hel drös med spelare från lägre divisioner lånades in till Allsvenskan och SSL. Vissa gjorde comeback och vissa fick chansen att debutera i landets högsta serier tack vare pandemin. 

Men hur går deras tankar nu inför nästa säsong, stannar de kvar i den högre serien eller går de tillbaka till klubben de kom ifrån eller de kanske rentav byter lag helt och hållet? Innebandymagazinet har pratat med ett gäng Herr1an-profiler som fick chansen att lira i SSL om deras framtidstankar. 

Först ut är den gamle Dalenspelaren Jim Johansson som fick en förfrågan om att göra comeback i Dalen men som istället valde att spela med nykomlingarna Team Thorengruppen när Gimonäs UIF inte fick fortsätta spela. 

- Att säsongen skulle stängas ner kom ju inte som en chock snarare en väntan på när de skulle göras, säger Johansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

-  Guif höll igång bra på egen hand i början men jag fick ju chansen att fortsätta köra högre upp i seriesystemet där säsongen inte pausades,

Thorengruppens inlåning blev en stor succé, när Johansson anslöt låg laget hjälplöst sist men med 25 poäng på 13 matcher hade han bäst poängsnitt i Thorengruppen och var en stor bidragande orsak till nykomlingarnas mirakelvändning som slutade med förnyat kontrakt. Det blir dock ingen fortsättning för snipern i SSL utan till kommande säsong är han tillbaka i Herr1an, men inte med Gimonäs.

- Jag kommer köra med Holmsund City så de kommer bli skoj, sen vet man ju aldrig vad som händer kring jul haha! 

Skämtet om vad som händer vid jul bottnar i att Johansson avslutade sin SSL-karriär redan 2018 men sedan har han gjort två comebacker. Först för att skjuta Dalen till slutspel, vilket han lyckades med samt nu senast då han räddade kvar Thorengruppen. Så om det blir en tredje comeback eller inte återstår att se. Det kommer dock bli kära återseende i Herr1an Norrland Norra kommande säsong då Johansson kommer ställas mot sitt gamla lag Gimonäs, samt Dalen och Thorengruppens andralag.   

- Jag tror att serien kommer bli rolig i år, känns som att många yngre i våran serie har kommit till den åldern då det är dags att visa upp sig. Så de flesta kör nog stenhårt i sommar. Så jag har höga förväntningar på division 1 norra kommande säsong.

Vilka lag kommer kriga i toppen av serien då?

- Jag tror att Holmsund, Wibax, Och Thorengruppen Ungdom kommer slåss om första platsen. 

Och i botten?

- Botten kommer bli hugget som stucket, Skellefteå och Luleå har jag ingen större koll på men efter Skellefteås inledning förra säsongen så är jag skeptisk. 

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

- Säsongen 20/21 stryker vi ett stort streck över, sen blickar vi mot en ny säsong förhoppningsvis med mycket publik på läktaren!  

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland

Den här artikeln handlar om: