#ibsilly
Anna och Amanda Skyltbäck.
Foto: Storvreta IBK och Per Wiklund
Allsvenskan östra

Återförenas med systern i Storvreta

ANNONS

Anna Skyltbäck är Storvretas åttonde nyförvärv: "Jag känner att jag har mycket kvar att ge och vill ta ytterligare kliv i min utveckling"

I går torsdag presenterade allsvenska Storvreta sitt sjunde nyförvärv i sommar, i form av 22-åriga backen Maja Bergbom från SSL-laget Nacka Wallenstam. Ett dygn senare har man gjort klart med ytterligare en värvning som spelat i högstaligan.

Den här gången är det Anna Skyltbäck som värvats. Hon kommer närmast från IBK Dalen som hon spelat för sedan 2016/17 – innan dess hade hon gått två år på RIG.

Skyltbäck spelar forward vanligtvis och återförenas nu med systern Amanda i storsatsande Storvreta.

− Jag känner att jag har mycket kvar att ge och vill ta ytterligare kliv i min utveckling. I Storvreta känner jag att dem möjligheterna finns. Satsningen som Storvreta gör på damsidan med målet att gå upp till SSL är också en väldigt spännande och inspirerande resa som känns kul att få vara med på, säger Anna Skyltbäck i ett pressmeddelande från Storvreta

Hennes senaste fulla säsong kom 2019/20, då blev det 9 poäng på 22 SSL-matcher med Dalen. Säsongen dessförinnan blev spolierad av en korsbandsskada.

− Det blev ju väldigt få matcher den senaste säsongen och säsongen innan det var jag med när Dalen åkte ur SSL. Med det som bakgrund känner jag en stor revanschlust och att förväntningarna på säsongen är höga. Jag ser framemot att allt drar igång igen, lära känna laget och att få spela matcher. 

Storvretas Silly Season

Klara in

Mira Hovrath, back (Zug United)

Saga-Maja Andersson, back (Partille)

Ella Johansson, forward (GS 86 AIF)

Anna Gertz, forward (Sirius)

Maja Marklund, back (Sävar IK)

Selma Frykholm, back/forward (IK Sirius FBC)

Meja Bergbom, back (Nacka Wallenstam) 

Anna Skyltbäck, forward (IBK Dalen)

Klara ut

Sara Avonds, forward (Västerås IBS)

Anna Wijk, center (Klubb oklar)



Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: