#ibsilly-nytt
Foto: Hans Klang
#ibsilly

#ibsilly-bomben i Herr1an

ANNONS

IBK Uppsala Teknologerna presenterar en värvning som gör dem till storfavoriter att vinna Östra Svealand.

IBK Uppsala Teknologer har vunnit högsta lottovinsten flera gånger om under årets silly season. Det började med att man redan i januari förstärkte med Jonathan Blomqvist från Sirius SSL-lag, det följde man upp med en riktigt stor bomb i maj när man presenterade SSL-stjärnan Joakim Alvinder, sedan plockade man hem den offensiva backen Eric Kjellerstedt från Hagunda, därefter var det dags för en supertalang med meriter från U19-landslaget och SSL-spel med Storvreta i Melvin Alm.  

Fyra fantastiska värvningar för ett Herr1an-lag men Teknologerna var inte nöjda där utan nu har man presenterat ännu en bomb i form av den fd  SSL-stjärnan Jakob Drews, som trappade ner och hjälpte till att skjuta upp Hagunda i SSL denna säsong. 

- Med de här värvningarna vi har gjort i år så behöver den insatte inte fundera länge vad ambitionen för den kommande säsongen är! Nivån är satt och vi har nu spetsat till en av seriens redan bästa trupper med ytterligare ett riktigt klassförvärv nu när Drews kommer in! Vi kommer ha en grym bredd och kvalité över alla positioner och vi ska vara oerhört tunga att möta, säger sportchef David Eriksson till lagets hemsida.

Tillsammans har Alvinder och Drews gjort 633 poäng i SSL och med värvningen av Drews råder det väl inga tvivel om att Teknologerna är skyhöga storfavoriter till att vinna serien och gå upp till Allsvenskan. 

- Drews är inte på något sätt lastgammal heller och med vårt upplägg så kan han spela på den här nivån och högre under många ytterligare år framöver. Vi får här in ytterligare en spelare som bidrar med både en oerhörd klass, stjärnglans och rutin! Jakob är dessutom en väldigt ödmjuk och trevlig person som jag är övertygad om att kommer passa in alldeles ypperligt i vår trupp. 

Storvretaprodukten har precis fyllt 30 år och han var en av de stora anledningarna till att Hagunda lyckades vinna SSL-kvalet med sina 10 poäng på sju matcher. Innan säsongen i Allsvenskan spelade han 11 säsonger i SSL med Sirius och Storvreta. Men varför väljer en spelare som gjorde 66 poäng i SSL säsongen 18/19 att trappa ner till Herr1an istället för att följa med Hagunda upp i SSL?

- Det är synd att det bara kunde bli ett år i HIF, fantastisk förening samt att det var ett otroligt roligt år trots allt elände. Jag valde att inte fortsätta för att jag inte har motivation och kraften för att träna samt tävla på elitnivå. Jag ville lägga mer av min tid på min familj och arbete, säger Drews.

På sin hemsida tackar Hagunda Drews för hans tid i föreningen med bland annat följande ord:

Redan för väldigt många år sedan, när Jakob fortfarande hade junioråldern inne, försökte vi få honom till Hagunda IF, men utan framgång. När han under 2020 bestämde sig för att hjälpa HIF i resan till SLL var det därmed en extremt glad överraskning. Jakob är en gudabenådad innebandyspelare, med en magisk känsla och teknik, men han är dessutom en väldigt ödmjuk och trevlig person. Precis en sådan personlighet som vi älskar att ha i Hagunda IF!


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: IBF Borlänge segrare borta mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Storseger för RA19 hemma mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Vallentuna Uppsala Teknologer avgjorde i sista perioden och vann mot Värmdö

Den här artikeln handlar om: