#ibsilly
Jakob Drews och Fredrik Holtz.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Hagundas sportchef: "Vi har varit sena på pucken"

ANNONS

Nikola Marincic ger uppdatering om #ibsilly-läget hos nykomlingarna från Uppsala.

Den 15 april 2021 tog Hagunda steget upp till SSL för första gången i historien. Man gjorde det med en trupp som bestod av många lokala spelare som också innehöll flera rutinerade namn med erfarenhet av spel i den högsta ligan.

De flesta experter och tyckare var dock överens om att truppen behövde förstärkas för att man skulle klara övergången till SSL på ett bra sätt. De namn som man hittills tagit in har dock inte varit några spelare som åtminstone på pappret spetsat truppen – majoriteten av nyförvärven kommer från Herr1an. 

Nytillskotten Carl Svedare, Jonas Eriksson, Jonathan Lundkvist, Carl Wadsten och Niclas Johansson Bräck spelade alla i Herr1an förra säsongen. Joakim Turunen hämtas in från Herr2an medan importerna Timon Stäubli och Frederik Nilsen kommit från Schweiz respektive Norge.

- Vi har fått in spelare som har de egenskaper som vi har velat ha. Vi har tittat på vad vi behöver istället för att titta på namn. Så jag är nöjd med de vi har fått in – även om de kommer från division 1 så tror jag de i grunden inte är division 1-spelare. De har mycket kapacitet! Så på det sättet är jag nöjd, säger sportchefen Nikola Marincic till Innebandymagazinet.

Marincic är inte orolig för truppen man har nu, trots att nyförvärven kommer från spel i lägre divisioner. Målet har varit att få in spelare som ska kunna utvecklas under en längre tid.

- Vi har varit duktiga på det tidigare – vårat lag har bestått att av division 1-spelare, och så har man tagit nya steg, tränat mer och blivit toppspelare i Allsvenskan och nu SSL-spelare. Jag hoppas vi kan göra det med spelarna vi har fått in.

Även om du nu är nöjd med värvningarna du har fått in, så är det ett lag som består av spelare som huvudsakligen spelade i Allsvenskan och Herr1an förra säsongen. Hur säker är du på att ni kan ställa upp med ett lag som håller SSL-klass i höst?

- Det tror jag. Jämför jag med andra lag så tror jag inte det skiljer jättemycket på bottenlagen i SSL och topplagen i Allsvenskan. Thoren klarade sig kvar och när Visby och Warberg var uppe så hade de kanske tufft mot topplagen, men de var bra i matcherna som de ska vara bra i. Jag tycker att vi har ett SSL-lag i form av att vi ska hålla oss kvar, men jag tror inte vi blir ett topplag. Det tar längre tid och man behöver mer pengar i plånboken då. 

Han medger att man har velat få in ett till två toppnamn och man förhandlade med både Patrik Rokka (Falun) och William Almlöf (Kalmarsund), men de valde bort Hagunda för spel i Sirius respektive Linköping. En förklaring till att man inte lyckats få in namn av den kalibern är att man sent på säsongen inte visste vilken serie man skulle tillhöra till hösten – detta under en tid där många förhandlingar sker. 

- Vi har haft en bred trupp från början med ganska många bra spetsspelare i truppen. Vi har utgått från det och tanken var att vi inte skulle behöva ta in så många spelare när vi gick upp. De förändringar som har blivit har kommit på lite andra premisser, och så har vi fått in folk som är beredda att lägga ner hjärta och skäl för att bli bra SSL-spelare. Kontakterna vi haft med spelare i Allsvenskan har varit med de som inte har varit beredda att lägga ner den tiden, och de SSL-spelare vi har varit på har kanske gått till andra klubbar där man fått bättre förutsättningar. Framförallt så har vi varit sena på pucken med dem. Vi hade behövt ha mer pengar och så blir det ju svårt när de inte vet var vi ska spela.

Ett annat namn med SSL-rutin som diskuterats är Jesper Johansson. Den rutinerade backen är fostrad i Hagunda men har spenderat sin senaste tid av karriären i Värmland, senast i Karlstad, och han kommer inte spela i Hagunda nästa säsong.

- Han har familjen i Karlstad så det är inte aktuellt med någon flytt för honom. Han och jag har en rätt bra kontakt och det är klart att frågan har ställts, men det har inte varit aktuellt. 

Det har också varit en del frågetecken kring veterantrion Fredrik Holtz, Niklas Wik och Jakob Drews. Holtz vill fortsätta men måste lösa den civila situationen för att det ska vara möjligt. Wik är nära att skriva på ett nytt kontrakt medan Drews status är mer osäker – Marincic är tveksam till att han spelar med Hagunda i höst. 


 



TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: