#ibsilly
Niklas Söderström.
Foto: RIG Umeå IBF
Superligan

Han blir nästa målvakt att lämna nykomlingen

ANNONS

Efter Kalle Lundgren – här är nästa målvaktstapp för Hagunda IF.

Hagunda använde sig av tre målvakter säsongen som gick i Allsvenskan Norra: Hampus Bodin, Kalle Lundgren och Niklas Söderström. Lite mer än två månader senare efter avancemanget till SSL så står det klart att det bara är Bodin är kvar i laget. 

Kalle Lundgren, som stod flest matcher i grundserien, lämnade för Pixbo Wallenstam och nu meddelar Hagunda att även Niklas Söderström gjort sitt i föreningen. Den 25-åriga målvakten, som främst agerat reserv men som fick en del matcher i SSL-kvalet, har valt att lämna klubben efter sju säsonger.

Söderström kom till klubben inför säsongen 2014/15 från Storvreta Ungdom och är den målvakt som gjort flest matcher för föreningens A-lag. 

- Under hans tid i Hagunda har Niklas varit med om lagets stora utveckling och den fantastiska resan mot det svenska toppskiktet och även Niklas har utvecklats mycket under dessa år och verkligen blivit en målvakt som hör hemma i innebandyns högsta skikt. Niklas är en stor, lugn och trygg målvakt som har varit en viktig del av Hagundas herrlag. Även under de säsonger när han inte har fått spela så många matcher har han alltid jobbat hårt och bidragit på ett fint sätt som en lojal lagspelare och när han har fått chansen har han verkligen tagit den, skriver Hagunda på sin hemsida om Söderström. 

Kvar på målvaktsposten finns alltså Hampus Bodin samt nyförvärvet från Alunda, Jonas Eriksson.


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: