#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund och Nacka Wallenstam
Superligan

3 #ibsilly-nyheter från damsidan

ANNONS

Fyrfaldiga VM-guldmedaljören Iza Rydfjäll har bestämt sin framtid, samt en norsk fd landslagsspelare är klar för en comeback i SSL.

Nacka Wallenstam har gjort klart med nyförvärv #3 och #4, två värvningar som Mr. Silly avslöjade för exakt en månad sedan. Värvning nummer tre är en norsk fd landslagscenter vid namn Charlotte Hjorth som har vunnit flera norska guld samt spelat i SSL med Jönköping. Senast spelade hon i Allsvenskan med Telge.  

- Hjorth har under försäsongen visat upp ett väldigt brett register i sitt spel och imponerat stort. Efter många år i Tunet, i norska högstaligan, har nog inte svenska publiken full koll på Hjorth och hennes kvaliteter och det gör det extra kul att hon väljer att spela på absolut högsta nivå så att alla får se hur duktig hon är, säger tränare Karl Andrén till lagets hemsida

Nyförvärv #4 är Madeleine Sehlin som gör comeback efter en säsong i Dam1an med Värmdö. 32-åringen var en av nyckelspelarna när Nacka tog sig upp till SSL och hon gjorde även bra ifrån sig under Nackas debutsäsong i SSL. Sehlin har spelat fyra säsonger i SSL innan i Hammarby och Huddinge men valde att trappa ner inför förra säsongen. 

-  Jag hade äran att jobba nära Maddis under det inhopp jag gjorde i båset säsongen 19/20 och wow vilken vinnarskalle vi har i Maddis. Snabb, teknisk och med ett fruktat skott - komplett spelare egentligen. Det skadar inte att hon dessutom är rightare. Jag säger bara: varmt välkommen tillbaka Maddis!

***

Landslagsstjärnan Iza Rydfjäll blev schweiziska mästarinna med Kloten Dietlikon Jets för två månader sedan och det var Rydjälls tredje raka guldsäsong. 28-åringen har förutom det schweiziska guldet vunnit tre SM-guld med IKSU och 4 VM-guld. När Innebandymagazinet pratade med henne efter att hon blivit mästarinna i Schweiz var hon osäker på sin framtid. 

- Jag har inte bestämt mig än vad jag ska göra. Jag ska ta ett beslut inom kort. Har en del saker att fundera över innan jag bestämmer mig. Men jag trivs väldigt bra här i Schweiz och i laget. 

Det dröjde två månader men i helgen kom beslutet att hon kommer fortsätta köra en säsong till nere i Schweiz.

  

 

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: