#ibsilly-Bloggen
Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Mr. Silly bjuder på nya #ibsilly-bomber
ANNONS

Innebandymagazinets sillybloggare med de senaste ryktena från Svenska Superligan.

I mitt senaste inlägg bjöd jag på en hel del bomber och granater när jag gick ut med att Nykvarn hade gjort klart med ett helt gäng SSL-spelare. Ett inlägg som fick flera tidningar att ta rygg och som plötsligt ett par timmar senare hade nåtts av samma uppgifter. Idag har jag flera bomber på lager men väljer att hålla er lite på halster och börjar med ett par mindre nyheter från svenska mästarna Thorengruppen. 

I mitt förra inlägg så avslöjade jag att en av världens bästa backar My Kippilä var på väg till Thorengruppen och idag gick Expressen ut med att hon är klar som lagets andra nyförvärv. Thorengruppen är också fullt uppe i förhandlingar med Johanna Hultgren, Iza Rydfjäll och Mathilda Ekenlinde. Där kunde mina källor dock inte avslöja mer än att diskussioner förs.

Nacka Wallenstam har presenterat alla spelare som förlängt sina kontrakt på sin hemsida och nu har man börjat presentera nyförvärv också. Enligt mina källor har de gjort klart med flera intressanta nyförvärv och man för dialoger med ett par klasspelare också. Vilka som är helt klara och vilka som det diskuteras med är dock lite oklart men något som är säkert är att det kommer nog detonera en och annan bomb på deras hemsida snart.

Den irrationella Forwarden Sara Johnsson som spelat i SSL med IBK Göteborg har jag nämnt tidigare att hon varit på väg till Warberg. Men enligt mina källor har hon flytta till Stockholm och kommer att presenteras av Nacka snart. 

Nadia Cattaneo gästspelade i Nacka den nyss avslutade säsongen och hon är på väg att skriva på för en fortsättning. Hon spelade fem matcher med Nacka den här säsongen och hann med att göra sitt debutmål. 

Madeleine Sehlin som var Nackas mest rutinerade spelare i SSL-debutsäsongen trappade ner den här säsongen till Dam1an men 32-åringen är aktuell för en comeback igen. 

Charlotta Hjort är en rutinerad före detta norsk landslagsspelare som vunnit flera norska guld samt spelat i SSL med Jönköping. Senast spelade hon i Allsvenskan med Telge och hon är också aktuell för en flytt till Nacka.

På tal om flytt så är det klart att backen Ida Örnqvist lämnar Warberg efter fyra säsonger där. Hon flyttar tillbaka till Stockholm och hon ska vara väldigt nära en övergång till Nacka.

Det är ju inga direkta nyheter att det är en spelarflykt på gång från Mora och det är väldigt många spelare som är på väg att lämna laget. Men en spelare som inte nämnts i dessa sammanhang tidigare är Amanda Boric-Svärd. Tvillingsyrran Sandra har försökt att få henne till Thorengruppen för en reunion varje säsong men enligt mina källor för hon just nu en intensiv dialog med Nacka. 

Sist men inte minst så har även Nacka Wallenstam gett sig in i jakten på Moa Tschöp. Hon har ryktats till storsatsande allsvenska klubbarna Storvreta och Kalmarsund även SSL-lagen Warberg och Sirius har förknippats med henne. Men enligt mina källor ska nu Nacka erbjudit henne ett lukrativt kontrakt. Var världsstjärnan kommer hamna är dock väldigt ovisst i nuläget och enligt flera olika källor har hon inte bestämt sig än utan hon ska besöka ett par klubbar till  i helgen. Dock är det VM-år och att Tschöp skulle hamna i  Allsvenskan efter senaste debatten om Hampus Ahrén känns inte så troligt.  

Och på tal om lediga världsstjärnor så finns det ju en viss Alexander Rudd som är free agent och inte gjort klart med något nytt lag. Det har skrivits en hel del om hans nästa klubbval och att han har flyttat från Uppsala till Stockholm. Det har även skrivits om att han kan hamna i Djurgården men även att det inte blir Djurgården. Men enligt säkra källor så tränar Rudd med Djurgården varje pass och har gjort det i flera veckor nu. Så att det blir spel för SSL-nykomlingarna är inte helt omöjligt. Dessutom har jag en annan källa i Göteborg som säger att Pixbo Wallenstam håller på att diskutera med Rudd om en framtid och att det är ett alternativ som är troligare än att han skulle hamna i Djurgården. Men även han bekräfta att Djurgården inte är helt ute ur bilden.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Den här artikeln handlar om: