Foto: Hans Klang
Herrettan

Till hösten påbörjar han sin 28:e raka säsong

ANNONS

Uppsala Teknologer värvade in en assistkung men fick en sniper istället.

Redan som åttaåring började Markus Nordlindh spela Innebandy 1994 och i år spelade han sin 27:e raka säsong. 35-åringen har haft en lång och framgångsrik karriär i flera Uppsalalag där han bland annat spelade med Sirius i Allsvenskan och SSL. De sex senaste säsongerna spelade han i Alunda innan han bytte till Uppsala Teknologer ifjol och hans första säsong med ”Tekno” blev minst sagt en annorlunda säsong med tanke på pandemin.

- Ja det var en speciell tid fylld av osäkerhet där man fick se allt ur ett kortsiktigt perspektiv, träningar eller matcher kunde ju ställas in väldigt nära inpå. Precis innan allt ställdes in hade vi ett litet utbrott i laget också så det kändes rätt när beslutet väl togs, säger Nordlindh till Innebandymagazinet.

Den rutinerade snipern har gjort över 50 poäng på en säsong i både Herr1an och Allsvenskan och inledningen med Teknologerna i Herr1an mynnade ut i sju mål på tre matcher innan serien pausades. En lite ovanlig poängskörd för Nordlindh som brukar göra bra mycket mer ass än mål i vanliga fall.  Men precis som så många andra pausade innebandyspelare vände sig Nordlindh till en annan sport under uppehållet.

- När serien stängdes på hösten slutade vi ha gemensamma träningar. Man fick hålla igång på egen hand helt enkelt till bästa förmåga. För egen del var det tur padelhallarna höll öppet så blev ett par pass där.

Det känns lite som Teknologerna värvade en assistkung men fick en sniper istället med tanke på att du gjort 56 mål och 110 assist de fyra senaste säsongerna innan du kom till Tekno och dundrade in 7 mål.

- Haha, vi spelade ju bara tre seriematcher så inte största underlaget. I första två matcherna spelade jag forward och där blir det ju mer avslut än om man centrar. Det blev en del powerplay-mål också där jag spelade framför kassen och därifrån slår man inte heller så mycket pass , blir mer skott då. Så assisterna hade nog kommit om vi spelat fler matcher, haha. 

Hur går tankarna för din del nu då, ska du överge din nyfunna paddelkarriär för att köra en 28:e raka innebandysäsong?

- Jag bytte ju till Tekno innan förra säsongen så det kändes rätt att köra på med dem, jag hann ju egentligen aldrig att börja innan det tog slut.

För två säsonger sedan så möttes Alunda och Teknologerna i den mellersta serien och då trillade Alunda ner. Men Nordlindh blev värvad av Teknologerna som blev flyttade till Östra Svealand istället.

- Jag ser fram emot nya säsongen, vi har gjort ett par mycket fina värvningar så konkurrensen blir stenhård på ett par positioner. Angående serien så är det ju samma igen förutom att Rosersberg droppat av, då var det en del nya Stockholmslag för mig att möta och det är det ju fortfarande så vet inte för mycket.

Var kommer vi hitta Teknologerna i serien kommande säsong då?

- Efter en hel säsongs uppehåll känns det väldigt svårt att tippa om jag ska vara ärlig. Det enda jag vet är att Björklinge hamnar efter oss och att Simon Gustafsson är efter mig i poängligan, skratt.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?

- Vi får hoppas att allt corona-aktigt pekar åt rätt håll så det blir lite mer "som vanligt" kommande säsong och att taket på IFU håller.


TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: IBF Borlänge segrare borta mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Storseger för RA19 hemma mot Uppsala Teknologer Uppsala Teknologer gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Vallentuna Uppsala Teknologer avgjorde i sista perioden och vann mot Värmdö

Den här artikeln handlar om: