Försäsong 2021
Foto: Pixbo Wallenstam och Per Wiklund
Superligan

Pixbos nya tränare har gjort sin debutmatch

ANNONS

Magnus Sundell fick se sitt Pixbo besegra hans gamla lag Lerum i gårdagens träningsmatch.

Göteborgsprofilen Magnus "Sudden" Sundell har varit tränare i de flesta storklubbar i göteborgsområdet och till kommande säsong är han ny assisterande tränare till Thomas Andersson i Pixbo Wallenstams herrar. Igår gjorde han sin debut match när Pixbo mötte Sundells gamla lag FBC Lerum.

- Att äntligen få spela match med laget och få lära känna varandra lite i skarpare läge än träningar kändes bra. Jag gillar skarpt den raka kommunikationen och viljan att bygga nytt för att ta revansch, säger Sundell till Innebandymagazinet. 

Revanschlusten bottnar i att Pixbo missade slutspel i Svenska Superligan senast för första gången på 11 år och nu är det upp till Sundell och Andersson att skapa ett slutspelslag igen. Deras första match tillsammans mot Allsvenska Lerum blev en behaglig 7-5 vinst. 

 - Matchen innehöll delar som vi var nöjda med, men även också flera situationer som vi ska och kan hantera betydligt bättre. Vi spelar för att vinna varje match!

Video: Se alla målen från gårdagens match i klippet nedan


En intressant fråga i dessa tider av träningsmatcher är hur pass ordinarie manskap de båda lagen ställde upp med igår?

- Lerum hade alla spelar tillgängliga förutom Vigge (Victor Johansson). Vi hade alla spelare tillgängliga där ett antal var tillbaka efter skador samt att vi testade en rad olika saker och flyttade runt i laget. 

Anledningen till att Sundell även har koll på Lerums laguppställning beror på att han till vardags jobbar på Lerums NIU-gymnasium, där nästan hela laget går eller har gått. Dessutom har Sundell varit tränare för Lerum ett antal år. 

- Ja, i stort sett hela laget har jag haft eller har som elever. De visade att de kan spela på få tillslag med mycket rörelse och är trygga med bollen. Jag fick ett bra mottagande av Lerum där många tycker det är kul att jag är i Pixbo nu.

Trots en lång karriär som både tränare och spelare har Sudden aldrig varit på SSL-nivå tidigare utan han har bara kvalat upp både som spelare och tränare. Just nu trivs han som fisken i vattnet som SSL-tränare. 

- Måste säga att klubben, laget och ledarna har välkomnat mig oerhört bra. Jag upplever att mitt sätt som ledare uppskattas och att det är enkelt att kommunicera när vi alla har samma mål; viljan att göra allt för att vinna! Jag ser fram emot att vi bygger vidare tillsammans för att nå framgång.  

 


TV: Veera Kauppi: ”Jag blev heartbroken”

Finska världsstjärnan om övergången från IKSU till Thorengruppen: ”Stora IKSU hade kanske kunnat göra det lite bättre”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: