Thorengruppen och Falun representerar Sverige i Champions Cup.
Internationellt

Klart: Här är lagen som deltar i Champions Cup 2022

Nu är samtliga mästare utsedda i de fyra stora ligorna ute i Europa.

Glädjande nog kunde samtliga fyra stora ligor – svenska, finländska, schweiziska och tjeckiska – slutföras på planen i år. Detta lyckliga scenario blev ett faktum när de tjeckiska superfinalerna avgjordes i helgen.

På damsidan blev det ett tredje raka guld för Ostrava-klubben Vítkovice, samt tredje raka silvret för Chodov. Finalen gick till sudden death där Barbora Husková kunde avgöra med sitt tredje mål för dagen och spika slutresultatet till 8-7.

Även på herrsidan så blev samma finallag för tredje säsongen i följd. Vítkovice fanns med även här och mötte Florbal MB i superfinalen. Här fick dock Vítkovice nöja sig med en silvermedalj, och Florbal MB kunde ta revansch efter två raka finalförluster i matchen man vann med 6-3. Sista målskytt blev svenskbekantingen Milan Tomasik.

I Sverige vann som bekant Falun respektive Thorengruppen SM-guld, och gör de tjeckiska lagen sällskap i kommande Champions Cup som spelas i Winterthur, Schweiz, den 15-16 januari 2022. Schweiz representanter blir Floorball Köniz på herrsidan, med Simon Jirebeck i laget. Mästarna i damernas liga, Kloten-Dietlikon Jets, kommer komma till Champions Cup något brandskattade då flera nyckelspelare valt att testa lyckan i svensk innebandy.

Finska herrlaget Classic, från Tammerfors, börjar bli lite av veteraner i Champions Cup-sammanhang. Man vann den inhemska ligan för femte gången i följd i början av april och kvalificerade sig därmed för turneringen på nytt. Några som därmed gör debut i sammanhanget är PSS, som vann damfinalen och därmed tog sin första ligatitel.

Förra säsongen ställdes turneringen in. Regerande mästare är Storvreta (herr) och Täby (dam).

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Pixbo tog ny seger mot IBF Falun