Herrettan

En av årets största snackisar tackar nej till Allsvenskan

ANNONS

Nicklas Dalbjers debut i Allsvenskan med Gävle är det få som glömmer som sett den. Trots anbud blir det ingen fortsättning i serien.

Corona pandemin drabbade svensk innebandy hårt den gångna säsongen med ett stort antal spelare som lagt av. Större delen av innebandy-Sverige har varit nedstängt under den gångna säsongen och endast SSL och Herrallsvenskan har kunnat fullfölja säsongen inför tomma läktare.

- Självklart var det extremt tråkigt att säsongen bara tog slut då vi fick en bra start med tre vinster av fyra möjliga och det kändes som att vi hittat något bra. Men det gick inte att göra så mycket åt saken utan bara gilla läget, säger Nicklas Dalbjer till Innebandymagazinet.

För Dalbjer blev dock det ofrivilliga uppehållet en skjuts framåt i karriären då han fick chansen att spela i Allsvenskan igen för första gången på nio år.

- Ja det stämmer, det öppnade ju även upp en annan dörr för mig som jag tog vara på och hoppade på med Gävle och de ångrar jag inte en sekund, sjukt härligt lag.

Succén lät inte vänta på sig och redan i första matchen med Gävle låg han bakom en av Allsvenskans största snackisar den gångna säsongen när han bjöd på en helt sanslös straffvariant. Som går att se i klippet ovan. Totalt blev det 10 poäng för 30-åringen på åtta matcher innan han gick tillbaka till IBF Borlänge innan transferfönstret stängde igen för säsongen.

- Eftersom allt stängdes ner och man ej fick träffas i en större grupp så antar jag att folk höll igång för sitt eget bästa om nu serien skulle ha öppnats upp igen. Jag körde ju på för fullt med Gävle så jag var redo om serien skulle ha öppnats upp igen.

 

Efter succén i Gävle så var det flera klubbar som fick upp ögonen för trollerigubben men han valde trots det att stanna kvar i Borlänge som han bara hann att spela fyra matcher med, som han gjorde tio poäng på.  

- Fått lite erbjudanden men allt är klart nu och påskrivet för Borlänge div 1 där vi gör en satsning för allsvenskan. Så planen är givetvis för att gå till ett kval i år och slåss om en plats i allsvenskan.

Vad tror du om era chanser att lyckas med det då?

- Chanserna är mycket goda då vi värvat in ett par riktigt bra spelare som tar en startplats direkt, och tror även det finns några kvar som är på väg in. Så topp fyra ska vi definitiv sluta och ta oss till kval.

Vilka lag blir era största konkurrenter om en kvalplats då?

- Alla Dalalagen blir heta i år, så tippar att toppen kommer bestå av lag från Dalarna.

 

Övriga Dalalag förutom Borlänge i Herr1an mellersta är Mora, Falun Utveckling, Insjöns BK och Hälsingegårdens AIK. Men det finns en sak som Dalbjer längtar mer efter en att kriga i toppen av serien kommande säsong.

- Hoppas detta år kan få rulla på som vanligt och att vi kan ta in vår härliga publik igen.  



TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0

Den här artikeln handlar om: