#ibsilly-nytt
Foto: Anders Andersson och Moa Öhman
Superligan

Sportchefen utlovar flera prestigevärvningar

ANNONS

Djurgårdens sportchef Mikael Öhman har ett par bomber kvar att presentera innan han lämnar sitt uppdrag.

47 dagar tog det från det att Djurgården blev klara för sin historiska första säsong i Svenska Superligan till dess att de presenterat sitt första nyförvärv igår, Gustaf Sandberg. Det följde man upp med att presentera ytterligare en värvning idag i Andreas Rehn.

- Vi har flera värvningar klara och vi kommer nästan släppa en värvning om dagen ett tag framöver. Nu lät det kanske som vi hade massor av nyförvärv men vi har fem som är mer eller mindre klara och tre som är helt klara, säger sportchef Mikael Öhman till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har legat lite lågt medvetet men nu ska vi börja släppa på våra nyheter. Vår målsättning har varit lite som Djurgården Hockey, att vi ska försöka få stockholmare att ta vara på det som är bra i Stockholm. Nu är inte Sandberg renodlad stockholmare men han har precis köpt en lägenhet mitt i centrala Stockholm och flyttat upp här. Det underlättar mycket att satsa på lokala förmågor.

Stockholmsområdet har saknat ett SSL-lag de tre senaste säsongerna och det är något som märks menar Öhman på. Det är väldigt många spelare som hör av sig till Djurgården och vill spela med dem kommande säsong.

- Det är mycket breddspelare som hör av sig och vill komma till Stockholm bland annat RIG-spelare och bra Herr1an-spelare. Men det har vi redan i Djurgården och det vi behöver få in är spelare som går in på två femmor. Vi har i första hand satsat på att behålla alla våra spelare och sedan krydda truppen med spelare som går in på två femmor. Vårt syfte är att värva toppspelare helt enkelt.

Hur skulle du beskriva Sandberg som spelare?

- Gustaf är en fantastisk spelare och han har väl varit lagkapten i Onyx i fyra år typ. Framförallt tänker jag att vilken fröjd det ska bli för innebandypubliken att få se honom jämte Sebastian Gavelin, två ånglok med teknik och finess. Det är två jävla bulldozer och det kan bli hur bra som helst. Gustaf är en fältherre med fina handleder och han kommer tillföra otroligt mycket.

Och Rehn?

- Han har varit en kort sejour hos oss förut och han har stått i SSL i tre säsonger. Nu vill han göra en storsatsning innan han går i pension. Vi har unga fina målvakter som står på tillväxt men första året i SSL har vi inte råd med att slussa in någon talang utan vi behöver få in rutin där så att vi överlever det första året.

Den röda tråden i Djurgårdens värvningar är att hitta toppspelarna från Stockholm som vill satsa på en SSL-karriär men även toppspelare utifrån som är Djurgårdare. Den tredje spelaren som är helt klar är en spelare från den första kategorien.

- Det är en rutinerad spelare som är en av vår nye tränares favoritspelare i Stockholmsområdet. Han är snabb i fötterna och huvudet och spelar väldigt enkelt.

Förutom de tre helt klara spelarna så är det ett gäng spelare till som är mer eller mindre klara som Öhman inte vill gå in på vilka dem är innan alla papper är påskrivna.

- Det är en spelare som spelade i förstafemman i ett Allsvenskt topplag. Han är också en stockholmspärla från början.

- Sedan är det även en annan toppspelare från en tidigare seriekonkurrent som är jättesugen på att gå till oss och testa på spel i SSL. Men han är i valet och kvalet om han vill lämna tryggheten. Han påminner väldigt mycket om Nicklas Lidström och är back som spelar väldigt enkelt och han hör verkligen hemma i SSL.

- Vi håller också på att väcka liv i en gammal rutinerad poängmaskin som spelat i Balrog bland annat. Han är en notorisk poängkung som fått ett nytt jobb som öppnar upp för en ny SSL-satsning.

Sist men inte minst har Djurgården en riktig bomb på lager som Öhman hoppas ska lösa sig snart.

- Vi för en diskussion men en landslagsforward där vi har en sponsor som går in och ska lösa den värvningen åt oss. Jag vill inte säga mer än så utan vi för en bra dialog.

En spelare som skulle falla i kategorin spelare utifrån som är djurgårdare är ju Alexander Rudd som tränat en hel del med Djurgården under försäsongen. Där är dock inte den karismatiske sportchefen lika positiv till att han löser en övergång.

- Han har tränat med oss en hel del men jag tror inte att det kommer bli något där. Han behöver nog lämna Stockholmsområdet för sin egen del. Men jag har väldigt bra kontakt med honom och vi fikade tidigare i veckan och han är ju Djurgårdare så man ska aldrig säga aldrig.


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära"

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: