#ibsilly
Leif Sipilä blir ny tränare i Bele Barkarby.
Foto: Magnus C Lydahl och Bele Barkarby
Allsvenskan norra

Meriterad spelare blir allsvensk tränare

ANNONS

Ytterligare en tränarprofil till Allsvenskan – tar över Bele Barkarby.

Magnus ”Binge” Jäderlund, Mikael Hill, Jonas Eliasson, Johan Astbrant…det är många profilerade namn som tagit över allsvenska lag den sista tiden. Nu kan ytterligare en profil läggas till på den listan: Leif Sipilä blir ny tränare i Bele Barkarby – sjua i Allsvenskan Norra 2020/21. 

De andra namnen som nämndes i början av texten har främst gjort sig kända för sina tränargärningar på hög nivå, medan Sipilä är mer känd från sin spelarkarriär. Han gjorde över 170 matcher i Balrog där han var med och tog två SM-guld och tre Europacup-guld.

 

Tidigare tränaruppdrag inkluderar lag som Grimsta, Balrog, och Tumba. Närmast kommer han från IBF Offensiv Lidingö i Herr2an. Han ersätter därmed mångåriga succétränaren Andreas Briselius som lämnat för Hässelby. 

- Vi har letat efter en ledarprofil med mångårig erfarenhet av spel på högsta nivå och även med meriter som tränare på samma nivå. Med Leif i båset så känner vi oss trygga med att etablera oss på den övre halvan av tabellen och alltid vara med om att slåss om en kvalplats för SSL. Leif är en erfaren matchcoach och taktiker som agerar direkt under spelet om det så behövs, säger sportchefen Philip Gander till klubbens hemsida.

Leif Sipilä:

- Bele Barkarby kommer under min ledning vara ett lag som agerar och styr spelet på planen i stället för att reagera på vad motståndarna gör. Struktur, tydlighet och detaljer är något som jag kommer lägga stor vikt på, båda offensivt som defensivt.

- Jag hoppas att spelarna är sugna på resan, vad jag redan förstått så spelar man för att vinna i Bele Barkarby, avslutar Leif.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: