Bele Barkarby IF vann mot Nykvarn Ungdom

Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan norra herr på söndagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Bele Barkarby, som besegrade Nykvarn Ungdom med 9-4 (1-1, 5-0, 3-3).

– En grym laginsats och kanske säsongens bästa match från vår sida i ett läge där vi egentligen inte har något att spela om är imponerande. Extra kul att Oscar Hållbro får gå in och verkligen göra en topprestation i målet. Nu är det med en riktigt bra känsla vi går in i kommande kvalspel och kan vi hålla den här nivån blir vi ruggigt svårslagna, tyckte Bele Barkarbys sportchef Glenn Wiman, efter matchen.

Första perioden var jämn. Nykvarn Ungdom inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Kevin Rigogiannis efter 1.38, men Bele Barkarby kvitterade genom Linus Almkvist efter 6.24.

Bele Barkarby spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom tre mål av Sam Madani, ett mål av Oscar Kristensen och ett mål av Jesper Hillborg.

Tredje perioden slutade 3-3 och Bele Barkarby vann matchen med 9-4.

Sam Madani och Jacob Sagmeister gjorde tre mål och ett assist var för Bele Barkarby.

Bele Barkarby har tre segrar och två förluster och 33–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nykvarn Ungdom har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 30–23 i målskillnad.

Det här betyder att Bele Barkarby slutar på tredje plats, och Nykvarn Ungdom på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF