Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Bekräftat: Warbergs nya tränarstab

ANNONS

Warberg presenterade under tisdagen sin nya tränarstab för damlaget som siktar på en slutspelsplats.

Tidigare idag skrev vi om att Warbergs damer kommer göra förändringar i tränarstaben till kommande säsong och att den före detta förbundskaptenen Kent Göransson inte kommer att fortsätta som huvudtränare. Något som straxt efteråt bekräftades från Warberg i ett pressmeddelande där de presenterar kommande säsongs tränarstab. 

Förra säsongen ledde Kent Göransson laget och som assisterande hade han Johan Nilsson och Stefan Smedberg. Två av dem fortsätter även kommande säsong men en slutar och där kommer ett nytt välkänt Warbergsansiktet in istället.   

- Kent Göransson och Stefan Smedberg kommer även fortsättningsvis att ingå i ledarstaben, om än i lite justerade roller jämfört med föregående säsong. Kent kommer att ha rollen som assisterande tränare medan Stefan kommer att agera matchcoach. Sedan har vi adderat ytterligare en assisterande tränare i form av Cecilia Andersson, vilket känns fantastiskt roligt. Att addera en kompetent kvinnlig ledare har varit en prioriterad fråga för oss. Så det känns jättekul att ”Cilla” väljer att kliva på det här uppdraget, säger sportchef och klubbchef Emil Risberg i pressmeddelandet och fortsätter berätta om varför man gör förändringen:

- Vi har nu landat en process som har pågått under en tid, där vi har utvärderat spelarnas uppfattning om vad som har fungerat bra och vad som behöver utvecklas baserat på säsongen som har varit, tillsammans med min och den dåvarande ledarstabens uppfattning. Sammantaget vill vi bygga vidare på de utvecklingssteg som togs under säsongen som varit. En nyckelfaktor i det är att ha kontinuitet i både ledarstab och spelartrupp. Därför känns det bra att vi nu har landat i den här konstellationen.


Foto: Warberg IC

Cecilia ”Cilla” Andersson om uppdraget:

- För mig är det ett spännande uppdrag, där jag tror att jag kan bidra med nya dimensioner i ledarskapet. Min förhoppning är att tjejerna i laget ska kunna växa ytterligare ett steg som spelare och individer, för att kunna ta klivet in i ett slutspel.

Stefan Smedberg om att fortsätta:

- Att tillsammans med tjejerna och ledarstaben få fortsätta utveckla det vi började på förra säsongen känns väldigt inspirerande. Min nya roll som matchcoach känns otroligt spännande, det är verkligen en roll jag tycker om, och där mina ledaregenskaper kommer till sin rätt. Jag är imponerad av tjejernas vilja att hela tiden bli bättre, att dom är beredda på att lägga ner så mycket tid och energi på att utvecklas är härligt att se. Att få jobba närmare Emil Risberg ska bli intressant och även att vi fått in Cilla i ledarstaben känns enormt roligt. Jag går in i denna säsong med både energi och hunger för att knipa den efterlängtade slutspelsplatsen.

Göransson om sin nya roll:

- Det här laget har bara nått en bit på sin resa och jag är väldigt tacksam att jag kan vara med och bidra till den utveckling som både spelare individuellt och laget som helhet står inför.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Du kanske även vill läsa:
Fd förbundskaptenen blir inte kvar som huvudtränare i SSL
Fd förbundskaptenen blir inte kvar som huvudtränare i SSL
Den här artikeln handlar om: