Foto: Helmuth Subiabre och Per Wiklund
Superligan

Fd förbundskaptenen blir inte kvar som huvudtränare i SSL

ANNONS

En av superligans mest rutinerade tränare kommer inte fortsätta som huvudtränare kommande säsong.

Kent Göransson är en av landets mest rutinerade tränare på herrsidan där han tagit SM-guld med Warberg samt två VM-silver som svensk förbundskapten. Förra säsongen bytte han sida och tränade ett damlag för första gången och var så när på att föra Warbergs damer till lagets bästa säsong någonsin men laget stupa på mållinjen och slutade på tangerat rekord med en tionde plats i tabellen. Nu avslöjar Hallands nyheter att Göransson inte kommer att fortsätta som huvudtränare.

-  Det kommer bli förändring från förra året. Till stora delar hyfsat samma, men olika rollfördelning. Han kommer inte vara huvudtränare, men ha en roll även fortsättningsvis, säger Warbergs klubbchef Emil Risberg till tidningen.   

Warbergs nya tränarstab är tänkt att presenteras i veckan och enligt Risberg kommer den innehålla båda gamla och nya namn. Göransson kommer alltså ta ett steg tillbaka och igår gick Warberg ut på sin hemsida och meddelade att Johan Nilsson, som varit assisterande tränare till Kent slutar.  

- Johans kompetens och erfarenhet har varit oerhört betydelsefullt under de två säsonger som han har varit i klubben. Inte bara för spelarna i laget utan också för ledarstaben och klubben i stort. Jag hoppas och tror att vi kommer att hålla kontakten även framöver, även om Johan nu eventuellt går vidare till andra spännande uppdrag, säger Risberg till hemsidan.

När det kommer till spelartruppen så har Warberg hittills presenterat en värvning i backen Amanda Svanström från Allsvenska IBK Göteborg. Samt två spelarförluster i Ida Örnqvist som flyttar tillbaka till Stockholm och ryktas vara klar för Nacka Wallenstam. Samt Josefin Johnsson som lämnar för Lillån. 

En hel del spelare har även förlängt under silly season bland annat Amanda Johansson, Maja Nakamura, Malin Andersson, Julia Gustafsson, Nellie Wilhelmsson och Sofia Greftén. Man har även lyft upp Amanda Karlsson från sitt Allsvenska lag. 

Flera nyckelspelare har inte lämnat besked än om de ska fortsätta spela eller inte och där hittar vi namn så som Therese Arneson, Camilla Halldén, Sofie Karlsson och Amanda Hill. 

Vår sillybloggare Mr. Silly har även nämnt att Warberg jagar superstjärnan Moa Tschöp och det bekräftar Risberg för Hallands Nyheter att man haft kontakt med Tschöp men att hon inte bestämt sig än. 

- I Moas fall har vi inte satt någon deadline. Hon vill ta ett beslut när hon känner att det är läget för det, men känner ingen brådska.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: