Foto: Peter Lindblad
Allsvenskan norra

Onyx-målvakten: "Vi kan ju inte bli sämre"

ANNONS

Det råder inget tvivel om vad som gäller för Onyx del kommande säsong, man ska få upprättelse!

Förra veckan kom serieindelningen för Herrallsvenskan kommande säsong och den bjöd på en hel del intressanta förändringar. Norra Allsvenskan tappade som bekant två lag till SSL samtidigt som de båda SSL-lagen som åkte ur huserar i södra delen av landet. Norra serien kommer att berikas med flera sörmländska derbyn då Nykvarn och Onyx gör Strängnäs sällskap i norr. Föregående säsongen bjöd dessutom på ett paradigmskifte då det var första gången på fyra SSL-kval som ett lag från norra serien kvalade sig upp.

Allsvenskan Norra

AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hudik/Björkberg IBK
IK Sätra
Nykvarns IBF Ungdom
Onyx IBK
Salems IF
Strängnäs IBK
Täby FC
Visby IBK

Allsvenskan Södra
Fagerhult Habo IBK
FBC Lerum
Höllvikens IBF
IBF Örebro
Karlstad IBF
Lagan IBK
Lillån IBK
Lindås Rasta IBK
Malmö FBC
Warberg IC
Åby IBK
Åstorp/Kvidinge IBS

Innebandymagazinet har pratat med ett gäng profiler både i norr och söder för att höra deras tankar om serieindelningen och vad vi kan förvänta oss av kommande säsong.    

Målvakten Adam Brodén värvades in till Onyx inför den nyss avslutade säsongen och tanken var att han gick till ett topplag för att sikta mot SSL. Men straxt efter att han skrev på så började Onyx tappa flera nyckelspelare och istället slutade det med att Onyx kom sist i den södra Allsvenskan. Men tack vare pandemin så flyttades det inte ner några lag och Brodén och Onyx får en ny chans kommande säsong, men i den norra serien.

-  Fantastiskt kul! Både ur en personlig synvinkel men även för klubbens del. För mig innebär det ju många resor som är nära hem då jag är från Gävle, så det känns superkul! Sen tycker jag att det är kul för klubbens skull också, med lite nytt. Det enda jag kan känna är att vi skulle vilja motbevisa vårat svaga fjolår i samma serie, men jag tror att det kommer synas i norra också att vi är bättre än i fjol, säger Brodén till Innebandymagazinet. 

Vilka lag tror du kommer kriga om de fyra SSL-kvalplatserna?

- Svårt att peka ut enbart fyra lag i toppen. Alla vet ju att när det återstår tre fyra matcher så kan ändå ett lag som ligger sjua nå kval, då det alltid är jämnt enda in i slutet. Men Nykvarn och Visby känns väl som att de har som mål att ligga där uppe.   

Kamikazetipset: Så slutar Allsvenskan Norra 2021/22

 Vilka tre lag tror du kommer få det tufft att hålla sig kvar?

- Botten är också svår att sia om. Jag har svårt att säga att lag som Gävle har ett mycket bättre lag än förra säsongen, bortsett från att man får in Billy Nilsson. Så är känslan på flera lag, att man inte riktigt vet vart man har dem, så att peka ut några bottenlag är omöjligt just nu när man inte vet hur trupperna kommer att se ut.  

Onyx slutade som sagt var sist i södra Allsvenskan den föregående säsongen efter att man varit ett topplag under flera säsonger och dessutom kvalat upp till SSL. Men till kommande säsong har man fått hem poängmaskinen Viktor Palm från SSL och med han i laget är det omöjligt att sluta sist igen enligt Brodén. 

- Ja vi kan ju inte bli sämre. Varken resultat- eller spelmässigt. Så jag tror att vi kan komma att vara rätt så obehagliga och jobbiga att möta. Sen har vi ju fått hem Viktor som är kanske den bästa leftaren i hela serien, så jag tror definitivt att Onyx blir att räkna med, oavsett vad som skrivs på förhand. 

Det råder inget tvivel om vad det är som motiverar Brodén inför kommande säsong.

 - Som sagt så ska det bli kul med lite revansch för vår del. Det är mitt sista år på kontraktet så det är dags att vi börjar vinna lite matcher, och förhoppningsvis få göra det inför lite publik också! 



JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Du kanske även vill läsa:
Onyx laddar för spel i en helt ny serie kommande säsong
Onyx laddar för spel i en helt ny serie kommande säsong
Den här artikeln handlar om: