Onyx förlorade mot Skälby

Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx

Det blev 8-5 (3-1, 2-3, 3-1) borta för Skälby mot Onyx i lördagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 Mellersta herr, en poäng före Linköping, efter 19 spelade matcher. Onyx ligger på tionde plats i tabellen.

– Vi gör ett tappert försök efter en svag inledning. Vi kommer tillbaka och gör match av det. Botten mot toppen var ingen större skillnad i dag, tyckte Onyx tränare Jonas Boväng, efter matchen.

Skälbys tränare Niklas Österberg kommenterade matchen:

– En väldigt temposvag och slätstruken match av både oss och motståndet. Vi gjorde precis vad som krävdes för seger. Varken mer eller mindre. Så jag är egentligen bara nöjd med de tre poängen idag.

Segern var Skälbys fjärde på de senaste fem matcherna.

Skälby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Onyx som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

7.31 in i tredje perioden slog Robin Gustafsson till och kvitterade.

8.10 in i perioden nätade Skälbys Hugo Fransson på pass av Marcus Kaipainen och gav laget ledningen.

Efter 12.18 slog Jonathan Berglund till på pass av Emil Eriksson och ökade ledningen för Skälby.

Laget punkterade matchen med ett 5-8-mål med 26 sekunder kvar att spela genom Martin Törnhjelm framspelad av Anton Dahlström. Det fastställde slutresultatet till 5-8.

Noterbart är att Fabian Berg gjorde tre mål för Skälby och Jonathan Berglund gjorde ett mål och två assist.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 25 februari. Då möter Onyx Nykvarn IF i Furuborghallen 14.00. Skälby tar sig an Solfjäderstaden hemma 12.30.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby