Bergs IK vann mot Onyx

Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Berg vann mötet med Onyx hemma med 7-3 (3-0, 3-0, 1-3) på lördagen i division 1 Mellersta herr.

– Seg match som är avgjord efter två perioder. Vi gör det vi ska och det räcker gott idag, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Onyx tränare Jonas Boväng:

– Tuff start i dagens match där vi får två billiga utvisningar mot oss. Bergs utnyttjar det. Sen att vi förlorar mot ett bättre lag, inget snack. Men så här direkt efter är det surt jag tror matchbilden hade blivit annorlunda.

Berg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Tobias Claesson och ett mål av Linus Linder i mitten av perioden.

Berg stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 4.42.

Onyx reducerade dock till både 6-1 och 6-2 genom Alexander Rosenkranz och Oliver Aldén efter 13.21 av matchen.

Efter 14.28 i tredje perioden ökade Berg på till 7-2 genom Simon Calmerberg.

Tim Berggren reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Onyx. Berg tog därmed en stabil seger.

Bergs Tobias Claesson gjorde fyra mål och Sebastian Hagberg hade tre assists.

Berg har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 35–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Onyx har två vinster och tre förluster och 21–29 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Berg på tredje plats i tabellen, medan Onyx är på tionde plats.

I nästa omgång har Berg Solfjäderstaden borta i Motala Sporthall, fredag 17 februari 19.00. Onyx spelar hemma mot Skälby lördag 18 februari 16.00.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2