Allsvenskan norra

Onyx laddar för spel i en helt ny serie kommande säsong

ANNONS

Tippas åka ur Allsvenskan: "Jag älskar det, det passar oss perfekt"

Säsong slutade i en besvikelse för Onyx. Laget slutade sist i Allsvenskan södra med 15 poäng, men tack vare att förbundet valde att stänga serien får Onyx fortsätta spela i näst högsta serien kommande säsong. 

Innebandymagazinet tog ett snack med sportchef i Onyx, Tobias Palm, för att höra hans tankar om förberedelserna inför kommande säsong, Onyxs silly season och att få spela i en helt ny serie. 

Bygget av truppen inför nästa säsong är i full rulle. Er målvakt Adam Brodén fortsätter i Onyx trots lockrop från andra klubbar. Hur viktig är det att ni får behålla han?

– Det är otroligt viktigt måste jag väl säga. Adam landade inte i seriens bästa räddningsprocent, men det var väl kanske för att han hade ett av seriens svagaste försvar framför sig. Jag tycker att Adam är en av seriens bästa målvakter och som fortsätter utvecklas, han är fortfarande ung. Det är en bra målvakt och en bra person, han är engagerad och bidrar mycket både på och utanför planen. 

Viktor Palm återvänder till Onyx efter ett litet äventyr i SSL och Linköping. Hur viktigt är den värvningen för er?

– Det är väl svårt att hitta, för vår del, en viktigare och ett bättre tillskott. Nyköping är inte så stort så han är lite av stadens innebandyhelgon eller vad man ska kalla det. Det är den största profilen som växt upp och spelat innebandy i Nyköping med både antal matcher, poäng och vad han bidrar med för våra ungdomar. Vi hade honom högst upp på vår lista så att det är såklart otroligt viktigt. 

En annan spelare som har varit viktig för er som dock lämnar Onyx är lagkaptenen Gustaf Sandberg. Hur ersätter man en sådan spelare?

– En sådan spelare går inte att ersätta. Däremot kan vi hitta andra egenskaper som kanske fyller poängproduktion och den defensiva kompentensen som Gustaf sitter på. Det går aldrig att ersätta spelare som varit här länge och betytt så mycket som Gustaf har gjort. Han är en av de viktigaste delarna i vår ryggrad i föreningen och har varit det i många år. 

Ni får en ny röst i omklädningsrummet i Peder Hägg som blir er nya huvudtränare. Vad kan du berätta om honom och vad kommer han ge er?

– Peder är oerfaren på den här nivån på herrsidan. Jag tycker han passar jävligt bra in i vart vi är. Vi är ett ungt lag och vi är talangfulla. Jag tycker att vi behöver spela lite modernare innebandy än vad vi gjort tidigare och Peder faller in på alla positioner där. Det känns jättespännande. 

Ni byter serie inför nästa säsong då det blir Allsvenskan norra för er. Hur går tankar kring seriebytet?

– Det är lite blandande känslor. Det är alltid så här när man har kommit sist i en serie och gjort en dålig presentation att man känner en stor revanschlust och man känner till lagen på ett annat sätt. Nu har vi en ny tränare som kommer in med blanka papper på båda så för honom är det väl samma att sätta sig in i norra som södra. Det har varit mycket snack om vilken serie som är bäst hit och dit. Jag tror att det är två ganska jämna serier. För oss blir det lite kortare resor, nytt motstånd är alltid kul. Det är spännande, men vi hade velat gett oss själva revanschen mot lagen i södra. 

När Innebandymagazinet gjorde sitt kamikazetipp inför kommande säsong tippades ni att åka ur Allsvenskan norra. Vad säger du om den tippningen?

– Jag älskar det, det passar oss perfekt. Man får gärna tro och tycka att vi ska åka ut och så vidare. Jag förstår om inte jag hade suttit som ”Onyxare”, då hade jag förmodligen tippat likadant.  Det är förståeligt att vi är tippade där vi är, men självklart anser vi att vi inte kommer vara där, avslutar Tobias Palm.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Den här artikeln handlar om: