Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Kommer Bele göra en bättre prestation för nionde säsongen i rad?

ANNONS

Forwardstalangen Hjalmar Hjorths tankar om den norra Allsvenskan kommande säsong.

Förra veckan kom serieindelningen för Herrallsvenskan kommande säsong och den bjöd på en hel del intressanta förändringar. Norra Allsvenskan tappade som bekant två lag till SSL samtidigt som de båda SSL-lagen som åkte ur huserar i södra delen av landet. Norra serien kommer att berikas med flera sörmländska derbyn då Nykvarn och Onyx gör Strängnäs sällskap i norr. Föregående säsongen bjöd dessutom på ett paradigmskifte då det var första gången på fyra SSL-kval som ett lag från norra serien kvalade sig upp.

Allsvenskan Norra

AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hudik/Björkberg IBK
IK Sätra
Nykvarns IBF Ungdom
Onyx IBK
Salems IF
Strängnäs IBK
Täby FC
Visby IBK

Allsvenskan Södra
Fagerhult Habo IBK
FBC Lerum
Höllvikens IBF
IBF Örebro
Karlstad IBF
Lagan IBK
Lillån IBK
Lindås Rasta IBK
Malmö FBC
Warberg IC
Åby IBK
Åstorp/Kvidinge IBS

Innebandymagazinet har pratat med ett gäng profiler både i norr och söder för att höra deras tankar om serieindelningen och vad vi kan förvänta oss av kommande säsong.    

Stockholmarna Bele Barkarby överraskade många förra säsongen när man sent in på säsongen var med och slogs om en SSL-kvalplats. Laget har flera duktiga juniorspelare och en av dem är 02-födde Hjalmar Hjort som tänker så här om serieindelningen kommande säsong.

- Min spontana känsla är att det kommer vara en otroligt jämn serie i år. Känns som att nästan alla lag kan slå alla, säger Hjort till Innebandymagazinet.

Vilka lag tror du kommer kriga om de fyra SSL-kvalplatserna?

 - Jag tror att Nykvarn, Visby, AIK och Bele kommer att göra upp om kvalplatserna. Visby och AIK var i kval redan förra året och båda ställer ett starkare lag på banan i år. Nykvarn har en starkt trupp med bra nyförvärv som borde bidra väldigt mycket. Det kommer vara otroligt jämnt om sista platsen men tror vi kniper den till sist.  

Kamikazetipset: Så slutar Allsvenskan Norra 2021/22

 Vilka tre lag tror du kommer få det tufft att hålla sig kvar?

- Jag tror att Täby, Onyx, Gävle och Strängnäs kommer hamna i bottenskiktet. Täby och Onyx var svaga redan förra året och har inte hört om någon värvning som ska förändra på det. Gävle har fått in Billy Nilsson men utöver det vet jag inte hur starka de är. Strängnäs har tappat sin bästa spelare och det kan bli svårt att ersätta honom. 

Bele tappar sin tränare Andreas Briselius som tränade laget i åtta raka säsonger och tog dem hela vägen från Herr2an till Allsvenskan. Dessutom gjorde Bele något så pass unikt att man blev bättre och bättre för varje säsong som gick placeringsmässigt under Briselius tid. Det var så när att de gick till SSL-kval ifjol men lagets dåliga ovanan att förlora mot bottenlagen och vinna mot topplagen fällde dem på slutet.

- Ni kan förvänta er fartfyllda och målrika matcher kommande säsong från Bele Barkarby. Vi ska satsa på att bli bättre än förra säsongen som vanligt och vara med i kampen om kvalplatserna.

19-åringen själv kommer göra sin fjärde säsong i A-laget och han hoppas att han sju poäng den här säsongen kommer att dubblas minst och att han kan spela till sig större förtroende hos den nya tränaren.

- Personligen vill jag ta en större roll i truppen till nästa säsong och bidra mer offensivt.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: