#ibsilly
Jonas Adriansson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Sportchefen om legendarens framtid: "Svår nöt att knäcka"

ANNONS

Spelar Jonas Adriansson vidare efter succéinhoppet i Falun?

32-årige Jonas Adriansson är en av Faluns absolut största spelare genom tiderna. Han har varit med och tagit fem SM-guld och fick i början av 2020 sin tröja hissad i taket på Guide Arena.

Den tröjan fick dock plockas ner en bit in på årets säsong. Adriansson hade varvat ner division 1-laget Hälsinggårdens AIK, men när serien pausades och Faluns Johan Fahlström åkte på en skada så öppnades det upp en comeback-dörr för Adriansson. 

Han deltog i 13 grundseriematcher och fick senare en nyckelroll i slutspelet, där han återförenades i klassiska femman ihop med Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Emil Johansson. Falun vann till slut SM-guld men vad som händer med Adriansson framöver står skrivet i stjärnorna.

- Vi får se om vi tar fram stegen och sätter upp tröjan igen (i taket), eller om vi behåller den nere på golvet. Han är ständigt aktuell och nånstans väldigt inaktuell. Han är en svår nöt att knäcka, säger Faluns sportchef Rickard Hedlund hemlighetsfullt till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har faktiskt inte haft någon dialog kring framtiden. Det vi har sagt är, framförallt, är att han skulle hjälpa till när Johan Fahlström gick sönder och divison 1-serien var nedslängd. Han var på lån från divison 1 i stort sett, och jag antar han går tillbaka dit nu. 

Jonas Adriansson har totalt fem SM-guld, två silver, tre brons, 1 VM-guld och 1 VM-silver på sin meritlista.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: