Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Storvretas första nyförvärv

ANNONS

En tjeckisk back med landslagsmeriter ansluter till Storvreta efter sommaren.

Storvretas damlag stod för en av de största sillybomberna genom tiderna när de presenterade Anna Wijk under förra årets silly season. Inte nog med Wijk så presenterade man även en hel radda till med SSL-spelare som skulle hjälpa laget att kvala sig upp till Svenska Superligan. 

Laget gick som tåget i serien och vann sina fem första matcher innan pandemin satte stopp för fortsatt spel i den östra Allsvenskan. Så efter allsvenskans bästa silly season genom tiderna förra säsongen så är man ju nyfiken på vad Storvreta har på lager inför den här silly season. När Innebandymagazinet pratade med sportchef Henrik Ededahl för någon vecka sedan sa han att de hade tre fyra spelare på gång. 

- Det är spelare både från SSL och Allsvenskan, det är lite blandad kompott kan man säga. Framför allt har det handlat om att täcka upp de luckorna som vi inte lyckades fylla upp till 100% förra året. Men vi kommer ställa ett riktigt bra lag på planen kommande säsong. 

Idag kom första pressmeddelandet från Storvreta om första värvningen för säsongen som är en schweizisk back vid namn Mira Horvath. Det är herrlagets tränare Oscar Lundin som scoutat Horvath under hans tid som tränare nere i Schweiz.  

- Mira är en lovande spelare med en härlig drivkraft. Hon har en stark fysik som hon redan lärt sig att utnyttja på ett bra sätt. Det skall bli spännande att se hur hon tar sig an vår träningsmiljö. Hon är och har varit bofast i de schweiziska ungdomslandslagen. Nu skall vi hjälpa henne att ta nästa steg, säger Lundin.

Horvath har som mål att ta en plats i den schweiziska U19-landslaget och hoppas att flytten till Sverige och Storvreta ska hjälpa henne med det. 

- För den kommande säsongen hoppas jag kunna göra mycket personliga framsteg och lära känna den svenska innebandyvärlden bättre. Jag ser fram emot nästa säsong med Storvreta, säger Horvath.

Kontraktet är skrivet på ett år och schweiziskan ansluter till truppen efter sommaren.  



TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: