#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Sirius förlänger med forward - och jagar landslagsduon

ANNONS

Jagar både Amanda Delgado Johansson och Moa Tschöp.

Sirius har på bara ett år gått från att vara ett slutspelsjagande lag till en toppklubb i landet som lyckats värva flera stora stjärnor – och man nöjer sig inte där. Sedan tidigare har man uttryckt intresse för landslagsduon Amanda Delgado Johansson och Moa Tschöp, som representerade Thorengruppen respektive Täby förra säsongen.

Delgado Johansson kommer ursprungligen från just Uppsala och varit en av det senaste decenniets absolut bästa spelare.

- Delgado kommer alltid vara högaktuell för oss. Vi gör allt vad vi kan för att få hem henne och det är en fortsatt dialog. Sen får vi se om vi lyckas i år eller nästa år, men hon är alltid högaktuell för oss, säger sportchefen Sara Orebrand till Innebandymagazinet.

Tror du att hon spelar med er nästa säsong?

- Jag vet faktiskt inte. Jag hoppas det och ska göra allt vad vi kan för att det ska bli så. Hon hade passat perfekt in i vårat truppbygge och Uppsala-publiken förtjänar att se henne på hemmaplan.

Moa Tschöp är en annan spelare som likt Delgado Johansson tillhört den absoluta världstoppen under en längre tid. Kontraktet med Täby går ut nu och hon spelade inte med laget i slutspelet på grund av personliga skäl.

- Vi har en fortsatt dialog (med Moa). Det är samma svar där egentligen: Moa är en fantastiskt duktig spelare som hade passat bra in hos oss. Men det är inga beslut som stressas fram, det ska kännas bra i magen, huvudet och i alla håll och kanter. Det är en fortsatt dialog och så får vi se var det landar någonstans.

Tschöp har också kopplats ihop med SSL-konkurrenterna Warberg och Nacka samt allsvenska Kalmarsund och Storvreta.

Hon har inte stängt någon dörr mot er?

- Nej, det är öppna dörrar. Jag kan tänka mig att vi inte är enda klubben då det är en av världens bästa spelare som står utan kontrakt. 

Sirius har sedan tidigare värvat världsstjärnan Michelle Wiki och skrivit ett permanent kontrakt med succéspelaren Rebecka Jansson, samt värvat den schweiziska backduon Tanja Stella och Chiara Gredig

- Jag känner att vi redan nu förstärkt truppen mycket jämfört med ifjol med de spelare som vi gjort klara och får behålla. Men självklart, dessa spelare skulle ge oss den lilla extra spetsen som vi självklart vill ha.

Sirius meddelade också under söndagen att forwarden Isa Grängsjö (bilden ovan) skrivit på ett nytt avtal med klubben.



TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: Målfest för Åkersberga IBF hemma mot Sirius Storvreta fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar Målfest när Alunda krossade Sirius i Olandshallen Delad pott när IBF Borlänge tog emot Sirius Lisa Holmer i målform när Tyresö Trollbäcken vann mot Sirius

Den här artikeln handlar om: