Alunda vann mot Sirius

Målfest när Alunda krossade Sirius i Olandshallen

Alunda hade inga problem med Sirius i Allsvenskan östra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-1 (3-1, 4-0, 3-0).

– Tjejerna gör en otroligt bra match, sliter hårt på banan, följer gameplane och spelar jättefin innebandy! Jag kanske är färgad men jag tycker bara att det finns ett lag på planen. Det är verkligen en fröjd att vara tränare till ett så härligt gäng. Kul med mycket mål och många målgörare! Vi är nöjda och siktar nu mot nästa derby på söndag, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson.

Sirius assisterande tränare Eva Klermyr tyckte så här om matchen:

– Alunda var helt enkelt bättre än oss idag.

Segern var Alundas åttonde på de senaste tio matcherna.

I första perioden var det Alunda som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var Alunda starkast och gick från 3-1 till 7-1 genom mål av Ebba Olsson, Hanna Björndahl, Frida Ågren och Jonna Westerholm. Det var bara början för Alunda. Alunda fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-1. Målen i sista perioden gjordes av Elin Höglund, Elvira Danielsson och Anna Mattsson.

Elvira Danielsson gjorde ett mål för Alunda och spelade dessutom fram till tre mål, Elin Höglund stod för tre poäng, varav ett mål och Jonna Westerholm gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Alunda på sjätte plats och Sirius på elfte plats.

Söndag 27 februari 14.00 spelar Alunda borta mot Storvreta. Sirius möter Storvreta hemma i IFU Arena lördag 5 mars 13.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC