Foto: Tomas Brandt Wangel
Herrettan

SSL-stjärnan bekräftar att det bli en comeback

ANNONS

Jim Johansson bekräftar Mr. Sillys uppgifter att han gjort klart med ett nytt lag till hösten.

Efter tio omgångar låg Team Thorengruppen hjälplöst sist på två inspelade poäng och SSL-nykomlingarna var helt uträknade. Då sparkade man sin tränare och ersatte han med Magnus Norrman och man värvade även in den gamla Dalenspelaren Jim Johansson. Ett genidrag skulle det visa sig då dessa båda herrar bidrog med att vända på skutan som vid tillfället tog in vatten från alla fyra väderstrecken i skrovet. 

Med två omgångar kvar att spela så säkrade Thorengruppen nytt kontrakt och givetvis var det Johansson som avgjorde i sudden. Ett mål som också satte punkt för Johanssons SSL-karriär då han valde att inte spela något mer efter det. Två månader efter att kontraktet säkrades ser snipern från Böle BK tillbaka på den magiska vändningen. 

- Jo de börjar bli ett par månader gammalt, och de känns otroligt skönt att laget kör vidare även nästa år i SSL, man ser ju fram emot att få dra och titta på heta derbyn i vinter, säger Johansson med ett skratt till Innebandymagazinet.

Men frågan är om det blir så mycket innebandytittade för honom i vinter då han enligt Mr. Silly ska spela själv i Holmsund City. Uppgifter som Johansson bekräftar.

- Jag har nog ett par år till kvar i kroppen. Jag känner väldigt många i laget och de är ett skönt gäng så de ska bli kul och få spela med dem!

Holmsund City spelade sin första säsong i Herr1an för två år sedan och då slutade man på en fin sjätteplats. Inför årets säsong så slog man på stora trumman och värvade in innebandylegendaren Peder Bodén som är den spelare som gjort sjätte mest poäng i SSL genom tiderna. Han hann att göra sju poäng på fyra matcher innan serien avbröts på grund av pandemin. Så frågan är vem som kommer vara den största stjärnan i Holmsund kommande säsong, Bodén eller Johansson? 

- Peder är ju alltid the one and only, så där får du svaret på den frågan men sen har han ju lite utmanare, Markus Lindström exempelvis. Hans handleder skojar man inte bort!

2018 så tackade Johansson för sig och lade ner SSL-satsningen i Dalen men han har sedan dess gjort två comebacker. Först när Dalen ville säkra en slutspelsplats och ifjol när Thorengruppen ville rädda kontraktet. Så  frågan som alla ställer sig nu är ju om det kommer bli en tredje comeback i SSL lagom till jul om något lag behöver hjälp med att ta sig till slutspel eller hålla sig kvar? 

- Haha ja man vet aldrig jag har bra relation med både Dalen och Thoren! Mitt sista mål i SSL fick ju ingen dans, så vill man ju inte avsluta karriären heller, haha.


TV: ”Jag tycker inte att det tränas tillräckligt hårt”

Nya DIF-tränaren Roger Östergren om 08-innebandyn: ”Det håller inte - du måste träna hårt”

Matchrapporter: Gamla Stan klart för kval efter seger mot Holmsund City Målfest när Thorengruppen 2 krossade Holmsund City i Thoren Arena Holmsund City vann trots uppryckning av Håsta IBF Dalen missar kvalet efter förlust mot Holmsund City Storseger för RIG Umeå hemma mot Holmsund City

Den här artikeln handlar om: