Holmsund City vann mot IBF Dalen

IBF Dalen missar kvalet efter förlust mot Holmsund City

IBF Dalen missade chansen till vidare spel i Allsvenskan. Det efter förlust, 7-9 (2-4, 4-2, 1-3), på bortaplan mot Holmsund City i division 1 Norrland herr på fredagen.

– En sur förlust i en match som kunde slutat med seger åt båda hållen tycker jag. Holmsund var effektiva och straffade oss hårt när de fick chansen, kommenterade IBF Dalens tränare Mattias Hall efter matchen.

I första perioden var det Holmsund City som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

IBF Dalen hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 6-6.

IBF Dalen tog ledningen med 6-7 genom Christopher Ryrberg efter 2.23 i tredje perioden.

Holmsund City vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 6-7 till 9-7.

Peder Bodén gjorde två mål för Holmsund City och totalt fyra poäng och Joakim Hagenmalm stod för tre poäng, varav ett mål.

Med tre omgångar kvar är Holmsund City på nionde plats i tabellen, medan IBF Dalen är på åttonde plats.

Holmsund City tar sig an Håsta i nästa match borta söndag 27 februari 12.00. IBF Dalen möter Wibax hemma lördag 26 februari 18.30.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland